Fırınınızın içini 10 dakikada tertemiz yapan o yöntem! Limon yağını kabartma tozuyla...

Fırınlar mutfakların önemli bir parçasıdır ancak temizlemek de bir o kadar zordur. Düzenli temizlenmeyen fırınlarda inatçı lekeler oluşur. Peki bu inatçı lekeler nasıl geçer? Çok basit bir yöntemle fırın içi lekelerinizden 10 dakikada kurtulacaksınız. İşte o tarif...

Fırınlar, mutfakların vazgeçilmez bir parçasıdır ancak zaman içinde yağ, dökülen yemek artıkları ve birikmiş kir, hijyen ve lezzet açısından sorunlara neden olabilir. Temiz bir fırın, yemeklerin daha lezzetli olmasını sağlarken, sağlığınızı da korur. Bu nedenle, fırın temizliği, ev bakımının önemli bir parçasıdır. Peki, fırın temizliği nasıl yapılır? İşte bu noktada limon yağı devreye giriyor. Güzel kokulu bu yağ, fırınınızı tertemiz yapacak etkilere sahip.

FIRININIZIN İÇİ 10 DAKİKADA TERTEMİZ

LİMON YAĞIYLA FIRIN İÇİ TEMİZLEME

Limon yağı, kimyasal temizlik ürünlerine göre daha doğal bir temizlik seçeneğidir. Kimyasal maddeler içermeyen limon yağı, çevreye ve sağlığınıza zarar vermez. Fırın içindeki inatçı lekelerden kurtulmanızı sağlayacak olan limon yağı, aynı zamanda metal yüzeylerde parlatıcı olarak kullanılır. Böylece fırınınızın içi parlayacak.

MALZEMELER

10 damla limon yağı (limon yağınız yoksa 1 limonu sıkabilirsiniz)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı

Malzemelerinizle hazırladığınız macun kıvamındaki temizleyiciyi fırınınızın içine bir eldiven yardımıyla sürün. Özellikle inatçı kirler için 30 dakikaya kadar bekletirken kurumaması için üzerini streç filmle örtün. Yarım saat geçtikten sonra, nemli bir mikrofiber bir bezle silin. Son olarak, kalan kalıntıları temizlemek için nemli, yumuşak bir bezle her şeyin üzerinden geçin. Gerekirse, kalan pislikleri bir fırça ile de fırçalayabilirsiniz.

Sonraki Haber