‘Fırtına’ hız kesmek istemiyor

Namağlup lider Trabzonspor, 15’inci haftanın en zorlu müsabakalarından birinde bugün Adana Demirspor’u konuk edecek. ‘Karadeniz Fırtınası’ galibiyet serisini sürdürerek zirvedeki büyük avantajını korumayı hedefliyor

SÜPER Lig’de 15’inci hafta önemli bir müsabakaya sahne olacak. Ligde liderliği açık ara elinde bulunduran Trabzonspor, bugün Medical Park Stadı’nda Adana Demirspor’u ağırlayacak. Zorlu müsabaka saat 16.00’da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından naklen yayınlanacak.

Trabzonspor ile Adana Demirspor arasındaki maçı tecrübeli hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Erdem Bayık yapacak.

7 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Teknik direktör Abdullah Avcı idaresindeki Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı son 7 karşılaşmayı da galibiyetle tamamladı. Bordo-mavili ekip zirvedeki yerini pekiştirdiği bu süreçte sırasıyla Kayserispor, Fenerbahçe, Göztepe, Çaykur Rizespor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Fatih Karagümrük’ü mağlup etti.

Karadeniz Fırtınası 15’inci haftaya girilirken en yakın rakibi Hatayspor’un 10 puan farkla önünde ilk sırada yer alıyor. Bordo-mavililer aynı zamanda Süper Lig’in en çok gol atan ve en az gol yiyen ekibi olarak da istatistiklerde dikkat çekiyor.

REKOR İÇİN SAHADA

Trabzonspor, Adana Demirspor karşısında kaybetmemesi halinde 27 maç ile 1995-96 sezonunun ardından en uzun süreli yenilmezlik rekorunu kıracak.

Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezonun 29’uncu haftasında Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 26 maçta yenilmedi. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 15 galibiyet, 11 beraberlik elde etti. Bordo-mavili futbol takımında zorlu karşılaşma öncesi Djaniny ve Trondsen'in sakatlıkları bulunuyor. Bu oyuncuların son durumu maç saatinde netlik kazanacak.

ADANA DEMİRSPOR İSTİKRAR PEŞİNDE

BU sezon Süper Lig’de inişli-çıkışlı bir grafik çizen Adana Demirspor, Trabzonspor karşısında kazanarak üst sıralara tırmanmak istiyor. Adana’nın mavi-lacivertli ekibi bugünkü zorlu karşılaşma öncesinde 20 puanla 9’uncu basamakta yer alıyor. İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella idaresindeki Adana Demirspor, son 3 maçında birer galibiyet, yenilgi ve mağlubiyet yaşadı. Mavi-lacivertliler ligde son olarak sahasında Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı. Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise hafta içinde Serik Belediyespor’u 5-0 yenerek 5’inci tura yükseldi.

Adana Demirspor'da sakatlığı süren Younes Belhanda ve sakatlığını atlatmasına karşın rehabilitasyon süreci devam eden Lucas Castro, bugün Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek.

Sonraki Haber