Fırtına kendine geldi

ZİRAAT Türkiye Kupası yarı final turunun ilk maçında önceki akşam Kayserispor’u Medical Park Stadı’nda 1-0 mağlup eden Trabzonspor, resmi maçlardaki galibiyet özlemine son verdi.

Sezonu çifte kupayla tamamlamak isteyen Trabzon ekibi, Süper Lig’deki son 4 maçını kazanamadı. Yaşadığı keskin düşüşe kupa yarı finalinde son vermek isteyen Karadeniz Fırtınası, Andreas Cornelius’un 87’nci dakikada attığı usta işi golle hedefine ulaştı. Trabzonspor, 10 Mayıs’ta Kayseri’de oynanacak rövanş maçında sarı-kırmızılılara yenilmemesi halinde Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselmeye hak kazanacak. Bordo-mavililer, Süper Lig’de de son 5 hafta öncesinde ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin 11 puan önünde yer alıyor.

EN GOLCÜSÜ CORNELIUS

Kupa yarı finalinde Kayserispor'u 1-0 yenen Trabzonspor'un golünü kaydeden Andreas Cornelius, ilk sezonunda takımına ligde ve kupada önemli katkı sağladı. Bordo-mavili futbolcu, ligde 32 maçta attığı 13 golle takımının en golcü oyuncusu olurken gol krallığı yarışında da iddiasını sürdürüyor. Trabzonspor, Cornelius'un bu sezon ligde gol attığı 12 karşılaşmada 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 23 puan elde etti.

Cornelius, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 maçta görev yaparken önceki akşam kaydettiği kritik golle takımına adeta hayat verdi. Golcü futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de İtalya'nın Roma takımına karşı oynadığı 2 maçta 1 gol atmıştı.

AVCI’DAN ÖZYAZICI’YA ZİYARET

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili kulübün yaşayan efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı’yı 86’ncı yaş gününde ziyaret etti. Teknik direktörlüğü döneminde Karadeniz Fırtınası ile 4’ü lig şampiyonluğu olmak üzere 13 kez kupa sevinci yaşayan Özyazıcı’yı unutmayan Avcı, önemli bir vefa örneği sundu. Ziyarette kulüp genel sekreteri Ömer Sağıroğlu ile yönetim danışmanı ve eski Trabzonspor’lu futbolcu Ali Kemal Denizci de bulundu. Yaş günü kutlanan Ahmet Suat Özyazıcı’ya Trabzonspor forması ve kasket hediye edildi.

Sonraki Haber