Fırtına ve sağanak geliyor! 2 şehir ve 1 bölge için uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 2 ayrı uyarı geldi. Bu uyarılara göre bu akşam saatlerinde sağanak olacak ve yarın bazı bölge ve illerde fırtına etkili olacak.

Fırtına ve sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden gelen son hava durumu değerlendirmelerine göre 2 şehre bu akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış geliyor; 1 bölgeye ise yarından itibaren fırtına ve şiddetli rüzgar etkili olacak. Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü iki ayrı uyarıda bulundu. Adana ile Osmaniye illerinde bu akşam sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde ise şiddetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

FIRTINA VE SAĞANAK GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun doğu kesimleri için fırtına uyarısı yaptı. Adana ve Osmaniye için de sağanak uyarısı yapıldı. Bugün aksam saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye'ye sağanak geliyor. Yarın ise Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde fırtına etkili olacak. Konu hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamalar ise şöyledir:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Doğu Anadolu'nun doğu kesimimi için fırtına uyarısı;

Rüzgarın, yarın (01.10.2024 Salı) güney ve güneybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde fırtına (60-80 km/saat), bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Adana ve Osmaniye için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı;

Bugün aksam saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre bugün aksam saatlerinden itibaren Adana ve Osmaniye çevrelerinde görülecek sağanak yağışlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bundan ötürü vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olması gerekiyor.

Sonraki Haber