Fiyatı yüzde yüz zamlandı! 1 haftada büyük artış

1 Eylül'den bu yana tezgahları süsleyen palamut, hem vatandaşları hem de balıkçıları sevindirmişti. Geçtiğimiz hafta Samsun'da tanesi 50 TL'den satılan palamudun fiyatı, balığın Rusya'ya kaçması nedeniyle 120 TL'ye çıktı ve 1 haftada yüzde yüzün üzerinde zamlanmış oldu. İşte ayrıntılar...

Palamut 20 gün sonra soğuk sulara göç etmeye başladı. Önce 50 TL'den 80, 90, sonra 100 TL'ye çıkan palamudun fiyatı, bugün 120 TL'den satılmaya başlandı. Balıkçılar, kaptanların kendilerine palamudun soğuk sulara göç etmeye başladığını söylediğini belirtirken, vatandaşlar ise tanesi 120 TL'den satılan palamudun pahalı olduğunu söyledi.

'PALAMUT RUSYA'YA DOĞRU GİTTİ'

Denizde balık tutan kaptanların Rusya kıyılarından kaçmaya başladığını belirten balık satıcısı Onurcan Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Palamut sezon başında 50 TL'ydi, yarım kilodan fazlaydı. 800 grama kadar büyüyen palamudu dün 90 TL'ye satmıştık. Karadeniz'deki fırtına dolayısıyla palamut bugün az çıktı. Bundan dolayı palamudun tanesi 120 TL'den satılıyor. Satışlarda bir sıkıntı yaşamadık. Vatandaş rağbet göstermeye devam ediyor. Piyasada aynı palamudu 150 TL'ye de satan var."

Kaptanların palamudun Rusya'ya gittiğini söylediğini belirten Köse “Balığın durumu belirsiz. Bundan sonra bol da olabilir kaçabilir de. Yeterli palamut stoku da yapılamadı. Gelen palamut günlük olarak şehirlere yetmiyor. Ondan dolayı stoklanamadı. İnşallah palamut tekrar bollaşır ve vatandaş da ucuz yemeye devam eder.” diye konuştu.

Daha önce palamudu 50 TL'den alan vatandaşlar, son dönemde palamudu 80-90 TL'ye aldıklarını, 120 TL'lik fiyatın kendilerine pahalı geldiğini söyledi. Balıkçı tezgahlarında barbun kilo 80 TL, mezgit kilo 80 TL, istavrit kilo 60 TL, hamsi kilo 200 TL, çinekop kilo 200 TL'den satılıyor.

Sonraki Haber