Florida'da Milton Kasırgası alarmı: Cinsel suçlular sığınaklara alınmayacak!

ABD'de Florida kıyılarına ulaşan Milton Kasırgası için önlemler alınmaya devam edilirken, yalet tarafından cinsel suçlu olarak damgalanan kişilerin normal barınaklara kabul edilmeyeceği duyuruldu.

Yüzyılın kasırgası olarak adlandırılan Milton Kasırgası ile mücadele eden Amerika Birleşik Devletleri'nde, Florida'nın bir ilinde kasırga öncesi sığınaklara yönlendirilen vatandaşlar arasında cinsel suçlardan hüküm giyen mahkumların olmayacağı bildirildi.

CİNSEL SUÇLULAR SIĞINAKLARA ALINMAYACAK

ABD'nin Florida eyaletinde Flagler İl Şerifi Rick Staly, eyalet tarafından cinsel suçlu olarak damgalanan kişilerin normal barınaklara kabul edilmeyeceğini, bunun yerine tahliye bölgesindeyseler ilçe hapishanesinde kalmaları gerektiğini duyurdu.

Florida's Voice'ın haberine göre Staly, "Sığınaklara gelen herkes için güvenli bir ortam sağlanacak, içeri giren herkesin kaçak ya da cinsel suçlu olmadığından emin olmak için kontrol edilecek," ifadelerini kullandı.

Siyaset yorumcusu Rogan O’Handley ise yaptığı paylaşımda, "Florida'ya hoş geldiniz. Hüküm giymiş bir cinsel suçluysanız, kasırga sığınaklarımıza giremezsiniz. Geceyi ilçe hapishanesinde geçirebilirsiniz" dedi.

Ancak tüm ilçeler aynı yaklaşımı benimsemiyor. Marion County'de, suç kaydı bulunan kişiler için ayrı bir barınak açıldığı duyuruldu. Cinsel suçlular, çocukların kaldığı normal bir barınakta kalmaya çalışırlarsa ağır ceza alma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Bu olay, Florida eyaletlerinin cinsel suçlu siciline sahip kişileri barınaklardan men ettiği ilk olay değil. 2019 yılında Dorian Kasırgası sırasında yetkililer, cinsel suçlulara sığınaklardan uzak durmalarını söylemişti.

Sonraki Haber