Frankfurt Yabancılar Meclisi’nden uluslararası iftar

Frankfurt Yabancılar Meclisi (KAV), Frankfurt merkezinde bulunan Empire Otelinde Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, Fas, Bosna Hersek, Ukrayna, Sırbistan, Brezilya, İran, Suriye, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Pakistan´dan 100´den fazla davetli misafirin katılımıyla ilk iftar verdi.

T.C. Frankfurt Başkonsolosu Erden Tunçer´in yanı sıra Bosna-Hersek, Özbekistan ve  Ukrayna konsolosları, Frankfurt Şehir Meclis Başkanı Hilime Arslaner Gölbașı, Frankfurt Şehir Meclisi üyeleri, eski ve yeni yabancılar meclisi üyeleri, Rat der Religionen Frankfurt (Frankfurt Dinler Konseyi) Başkanı Prof. Dr. J. Valentin, Frankfurt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Prof. Dr. B. Trochlepczy, Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri Selami Açan, çok sayıda cami derneği başkanı ve sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı iftarda renkli ve neşeli anlar yaşandı.

Frankfurt Yabancılar Meclisi Üyesi Dr. Hüseyin Kurt moderatörlüǧünde gerçekleşen iftar programı DİTİB Frankfurt Din Görevlisi Muammer Gündoǧa´nın Kur’an-ı Kerin tilavet ile başladı. Açılış konuşmasını KAV Başkanı Jumas Medoff yaptı. J. Medoff KAV üyesi Bilal Can´ın önerisi ile bir hafta gibi kısa bir sürede organize edilen iftar programına beklemedikleri şekilde yoğun katılıma duyduğu memnuniyetini dile getirerek KAV ve faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi. J. Medoff Empire Oteli´nin sahibi ve KAV üyesi Ashwani Tuwari´ye mekânında iftar verme fırsatı verdiği için teşekkür etti.

Daha sonra sırasıyla Frankfurt Şehir Meclisi Başkanı Hilime Arslaner Gölbaşı, T.C. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Ukrayna Konsolosu Serhii Dragan, ailevi sebepten iftar programına teşrif edemeyen Frankfurt Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Nargess Eskandari Grünberg´in özel kalem müdürü Bernd Maier ve Frankfurt Dinler Konseyi Başkanı Prof. Dr. Joachim Valentin kısa selamlama konuşması yaptılar. Konuşmacılar orucun dinlerdeki yerine ve insan sağlığına katkısına, sosyal yardımlaşmaya ve insanlar arasındaki barış ve kardeşliğe etkisine değindiler. Ukrayna’da devam eden krizin bir önce bitmesi ve demokrasiye zarar gelmemesini temenni eden konuşmacılar Müslümanların Ramazanını ve Ramazan Bayramı’nı kutladılar.

İftar programının sonunda söz alan Dr. Hüseyin Kurt, önümüzdeki ramazanlarda yapılacak iftar programlarını daha mükemmel yapmaya çalışacaklarını söyleyerek misafirlere katılımları için teşekkür etti.

Sonraki Haber