Fransa'da 'tecavüz kültürü': Karısının istismar edilmesine izin vermişti! 'Ben bir tecavüzcüyüm'

Fransa'da görülen ve dünyanın ilgisini çeken ir toplu tecavüz davası, "tecavüz kültürü" olarak adlandırılan durumu da gözler önüne serdi. 72 yaşındaki kadın, 50 yıllık kocasının zorlaması ile 10 yıl boyunca düzinelerce erkeğin cinsel istismarına maruz kaldı. Bakın dava sırasında ne konuşuldu...

Fransa'da görülen bir toplu tecavüz davası, "tecavüz kültürü" olarak adlandırılan ve ülkede yaygın olan durumun vahimliğini gözler önüne serdi. 72 yaşındaki eşinin yaklaşık on yıl boyunca düzinelerce erkek tarafından tecavüze uğramasına izin veren koca, yapılan suçlamaları kabul etti. Dava kamuoyunu şoke ederken, Fransa'da cinsel şiddete karşı mücadelenin sembolü haline gelen kadına destek için ülke çapında protestolar yapılmaya başlandı.

FRANSA'DA 'TECAVÜZ KÜLTÜRÜ'

72 YAŞINDAKİ EŞİNE TECAVÜZ EDİLMESİNE İZİN VERMİŞ

72 yaşındaki Gisèle Pélicot, çiftin küçük Mazan kasabasında yaşadığı 2011-2020 yılları arasında, yaklaşık on yıl boyunca kocasının kendisine ilaç verdiğini ve düzinelerce erkeğin kendisine cinsel istismarda bulunmasına izin verdiğini iddia etmişti. Tecavüze uğrayan kadının eşi Dominique Pélicot, saldırıları filme almanın yanı sıra karısının yaptığı suçlamayı da kabul etti.

Pélicot'un mahkemede yaptığı konuşma ise "tecavüz kültürü"nün boyutunu gözler önüne serdi. "Yaptıkları şeyin bir bağımlılık haline geldiğini" ifade eden 71 yaşındaki Dominique Pélicot, Salı günü mahkemede yaptığı konuşmada "Bugün buradaki diğer erkeklerle birlikte, benim de bir tecavüzcü olduğumu kabul ediyorum," dedi. 71 yaşındaki kocanın, böbrek taşı ve idrar enfeksiyonu nedeniyle yaşadığı bazı sağlık sorunlarının ardından, tekerlekli sandalyeye mahkum olarak konuşması ise dikkat çekti.

DAVA NASIL BAŞLADI?

Bir süpermarkette kadınların fotoğrafını çekerken yakalanan 71 yaşındaki Dominique Pélicot'un telefonunda, 50 yıllık karısının düzinelerce erkek tarafından cinsel istismara uğradığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Fransız yetkililer, on yıl süren tecavüz programına toplamda yaklaşık 72 erkeğin katıldığını tespit etti. BBC'ye göre bu kişilerin yaşları 26 ile 68 arasında değişiyor ve aralarında itfaiyeciler, gazeteciler ve eczacıların da bulunduğu çeşitli kesimlerden geliyorlar. Fox News'in haberine göre, bu kişilerin çoğu kendilerine yapılan suçlamaları reddediyor.

Gisele Pelicot, davayla ilgili müfettişlerle görüştükten sonra boşanma işlemlerine başladı. Duruşma ise Aralık ayına kadar sürecek. Suçlu bulunmaları halinde sanıklar 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Sonraki Haber