Fransa'dan yasak! İsrailli firmalar Euronaval'a katılmayacak

Fransa'da düzenlenecek Euronaval sergisine Gazze ve Lübnan'daki çatışmalarda rol alan İsrailli firmaların katılmasının yasaklanmasının ardından, İsrail Savunma ve Dışişleri Bakanları karara tepki gösterdi.

Fransa, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki çatışmalarda rol alan İsrailli firmaların 4-7 Kasım tarihlerinde Paris'te düzenlenecek olan Euronaval askeri sergisine katılmasına izin vermeyeceğini bildirdi. İsrail Savunma ve Dışişleri Bakanları karara tepki gösterirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a karşı yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

ÇATIŞMALARDA YER ALAN FİRMALAR DA KATILAMAYACAK

Kan News'in haberine göre Fransa, Gazze Şeridi ve Lübnan'daki çatışmalarda rol alan İsrailli firmaların Fransa'daki Euronaval askeri sergisine katılmasına izin vermeyecek.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI'NDAN TEPKİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, kararı "ayrımcı ve İsrail'in savaş zamanındaki düşmanlarını destekleyici" olarak nitelendirerek kınadı. Fransa'nın bu kararının İsrail'in düşmanlarına "yardım ettiğini" vurgulayan Gallant, şu ifadeleri kullandı:

"Fransa, Yahudi halkına karşı düşmanca bir politika benimsemiştir ve bunu sürekli olarak uygulamaktadır. Fransa ile ya da Fransa olmadan, ulusumuzu 7 farklı cephede düşmanlara karşı savunmaya ve geleceğimiz için savaşmaya devam edeceğiz."

MACRON'A YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Haziran ayında Fransız mahkemesinin İsrailli şirketlerin Eurosatory uluslararası silah fuarına katılmalarını yasakladığı bildirilmişti. İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrailli firmaların fuara katılmasının yasaklanmasının ardından, bakanlığına Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a karşı yasal işlem başlatma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Sonraki Haber