Fransız çiftçiler de ayaklandı

Almanya'da bir hafta süren çiftçi protestolarının ardından, Fransız çiftçiler de Emmanuel Macron'un küreselci hükümetinin tarıma ilişkin sürdürdüğü politikalara tepki göstererek eylem yaptı.

Maliyetlerdeki artışı ve devlet desteğinin yetersizliğini protesto etmek amacıyla Avignon kentinde bir araya gelen 300 civarında protestocu, traktörleriyle bölge valiliğine giderek ürünlerini binanın önüne boşalttı. Daha sonra şehir merkezine doğru harekete geçen çiftçiler, bir süpermarketin önüne traktörlerden sebze, meyve gibi gıda ürünleri dökerek, üretimlerini zararına satmalarına neden olduğunu belirttikleri büyük ölçekli dağıtım zincirlerini protesto etti.

Çiftçiler ayrıca eylemler sırasında yerlere gübre dökerek ve samanları ateşe vererek, hükümetin tarım sektörüne ilişkin “yeşil” politikalarına da tepki gösterdi. Yerel La Provence gazetesinde konuya ilişkin yapılan haberde traktörlerin üzerine “Çiftçi yoksa, yiyecek de yok” ve “Fransa, hala çiftçilerinizi istiyor musunuz?” yazan pankartlar asıldığı bildirildi.

Sonraki Haber