Fransız şirket doktorları otelden çıkardı

Zeytinburnu'ndaki, 2032 yılına kadar kiralama ve işletme hakkı Fransız Accor Grubuna ait olan Novotel, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde görev yapan 9 hekimin otelden ayrılmasını istedi. Gerekçe, “müşterilerin şikayeti” olarak gösterildi.

Skandalın basına sızması üzerine, mülk sahibi Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ndan dün bir açıklama yapıldı. Doktorların Zeytinburnu’nda kalamayacağı anlaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün yaşanan üzücü olayın ardından ivedilikle Fransa'daki Accor Grubu yönetimi ile temasa geçilip, konuyla ilgili hassasiyetimiz iletilmiştir. Bunun üzerine Accor Grubu, sağlık personeline, hiçbir müşteri ile temas etmeyecekleri İbis Zeytinburnu otelini tahsis etmiştir.”

Açıklamada ayrıca, Fransız Accor’a Eskişehir ve Kayseri’de, yine 25 yıllığına Accor’a kiralanan iki otelin sağlık personeline ayrılması için başvurulduğu ve kabul edildiği kaydedildi. Aydınlık, Akfen GY’ya, Fransız Accor bu başvuruyu kabul etmeseydi, anlaşmada ne gibi bir yaptırım olacağını sordu, ancak “sözleşmenin gizliliği” gerekçesiyle bir bilgi verilmedi. Akfen GYO, 2007 yılında, ülkemizde sahip olduğu 15 mülkü otel olarak işletmek üzere Fransız Accor grubuna kiralamıştı.

Sonraki Haber