10 dakikada Fransız Tostu (French Toast) tarifi! French Toast nasıl yapılır?

Fransız Tostu (French Toast) yumurta, süt, toz şeker, vanilin, tost ekmeği, bal gibi malzemelerle hazırlanıyor. Tostun üzerine yaban mersini, ahududu, pudra şekeri ilave ediliyor. İsterseniz muz veya çilek de ekleyebilirsiniz. Tatlı bir tadı olan Fransız Tostunu hazırlamak yaklaşık 10 dakika alıyor.

Sabahları daha mutlu uyanmanıza motive edecek bir kahvaltı tarifiyle geldik bugün. Bizler kahvaltı diyoruz ama günün herhangi bir saatinde de özellikle canınız tatlı çektiğinde 10 dakika da hazırlayıp keyifle tüketebilirsiniz bu tostu.

Bal, çikolata kreması, akçaağaç şurubu ve farklı mevsim meyveleri ile sunabileceğiniz fransız tostu bizlere çok eski zamanlardan; insanların sadece yumurta,süt ve bayat ekmeğe sahip olduğu zaman diliminden bir miras. Popüler kültürün etkisiyle yıllar geçtikçe yaygınlaşmış bu samimi lezzeti bizler de sizi için yorumladık. Denemenizi ve sevmenizi umuyoruz, afiyetler olsun!

FRANSIZ TOSTU TARİFİ İÇİN MALZEMELER

8 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1/ 2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin

SERVİSİ İÇİN:

3 yemek kaşığı bal
6-7 adet yaban mersini
6-7 adet ahududu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

FRANSIZ TOSTU TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Tereyağının dumanlanma noktası düşük olduğundan çabuk yanabilen bir yağdır. Dolayısıyla pişirme yaparken tereyağının tamamen erimesini beklemeden, eriyen kısmını tavaya yayarak tostları pişirebilirsiniz.

FRANSIZ TOSTU TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Ananas ve şeftali gibi dilimlenen meyveleri tercih ederseniz, tost ekmeği arasına yerleştirdikten sonra da yumurtalı karışıma bulayıp, kızartabilirsiniz.

FRANSIZ TOSTU TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yumurtaları bir kaseye kırın.

Üzerine sütü ilave edin.

Toz şekeri de ekleyin.

Vanilini ilave edin. 

Bir çırpıcı yardımıyla harcı homojen olana kadar karıştırın. 

Uygun bir tavaya tereyağını alın ve orta ateşte eritin. 

Ekmekleri altlı üstlü, her tarafı kaplanacak şekilde karışıma bandırın.

Eriyen tereyağın üzerine ekmekleri bırakın ve her iki tarafı da kızarana kadar bir maşa yardımıyla çevirerek pişirin. 

Fransız tostu hazır. Afiyet olsun! 

FRANSIZ TOSTU TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Mevsim meyveleri ve kırmızı meyveler ile ılık olarak servis edebilirsiniz.

 Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber