Frontex: Yunanistan’a baskıyı artırmalıyız

Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex, sığınmacıların yasadışı şekilde sınır dışı edildiğini belirterek Yunanistan'ın “daha ileri seviyede gözlemlenmeye ihtiyacı olduğunu” söyledi

Frontex’in insan haklarından sorumlu baş yetkilisi Jonas Grimheden, Yunan makamlarının Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacıları nasıl yönlendirecekleri konusunda daha fazla kontrole ihtiyaç duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Yunanistan'ın bu alanda takibe izlenmeye ihtiyaç duyan ülkelerden biri olduğu benim için açıktı. Şu anda eksik olan bu baskıyı arttırmalıyız. İhlalleri önlemek için yapılması gerektiğini düşündüğüm şeyleri rapor ediyorum ve adım atılması gerektiğini düşünüyorum.”

TÜRKİYE ANLATIYORDU

Türkiye uzun süredir Yunanistan’ı göçmenlere insanlık dışı muamelede bulunmakla eleştiriyor ve kanıtlarını uluslararası kamuoyu ile paylaşıyordu.

Türkiye’nin yanı sıra, Yunanistan’ın ihlalleri konusunda çalışan bazı insan hakları grupları Frontex'i de Yunanistan’la suç ortaklığı yapmakla suçluyor. Üstelik buna dair somut tanıklıklar ve raporlar da mevcut.

Sonraki Haber