Galata Kulesi'ne Azerbaycan bayrağı yansıtıldı

Türkiye ile Azerbaycan'ın birlik ve beraberliğinin göstergesi olarak Galata Kulesi’ne ve yurdun birçok önemli simgesel yerlerine Azerbaycan bayrağı yansıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştirilen Galata Kulesi'nin Azerbaycan bayrağı renkleriyle aydınlatılmasına çevredeki vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Saat 20.15'te başlayan etkinlik, gece yarısına kadar devam etti.

BURSA

Bursa'nın tarihi sembollerinden Tophane Saat Kulesi, destek için Azerbaycan bayrağının renklerinde ışıklandırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tophane Saat Kulesi'nin Azerbaycan bayrağı renklerinde ışıklandırılmış ve havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Aktaş paylaşımında, "Can Azerbaycan'a destek amacıyla Tophane Saat Kulesi’ni Azerbaycan'ın bayrağının renklerine büründürdük." ifadesini kullandı.

ATAKULE, AZERBAYCAN BAYRAĞI'NIN RENKLERİYLE IŞIKLANDIRILDI

Başkent Ankara'nın simgelerinden Atakule, Türkiye'nin Azerbaycan ile dayanışmasını göstermek amacıyla kardeş ülkenin bayrak renkleriyle ışıklandırıldı.

Ermenistan'ın saldırıları karşısında dost ve kardeş Azerbaycan halkına birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı vermek için Atakule, kardeş ülkenin bayrak renkleri mavi, kırmızı ve yeşil ışıklarla aydınlatıldı.

Kulenin tepe kısmındaki ekranlarda "İki Devlet Tek Millet, Can Azerbaycan" mesajı yer alırken, AVM kısmında bulunan dev led ekranlardan Türkiye ve Azerbaycan bayrakları dalgalandırıldı.

Sonraki Haber