Galatasaray derbide Fener'i farklı geçti

Süper Lig'in 37. hafta mücadelesi dev derbiye sahne olacak. 2022-23 sezonunda şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-0 yendi

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, Nef Stadı'nda ağırlıyor...Karşılaşmaya  Maça taraftarının desteğiyle hızlı başlayan sarı kırmızılılar 29'da öne geçti. Savunma arkasına atılan topta Zaniolo, karşı karşı pozisyonda iyi vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından sarı lacivertliler beraberlik için yüklenirken Galatasaray'da boşlukları kullanıp ikinci golü aradı.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında başka gol sesi çıkmadı ve sarı kırmızılılar ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

FENERBAHÇE KIRMIZI GÖRDÜ

Fenerbahçe karşılaşmanın ikinci yarısına mutlak gol parolası ile çıksa da istediği ataklara giremedi. 60. dakikada Perez sarı lacivertlileri 10 kişi bıraktı. Icardi 70. dakikada attığı gole farkı ikiye çıkardı.Soldan kullanılan köşe vuruşunu Kerem ortaladı. Karambolde Icardi, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İkinci golden sonra iyice rahatlayan Galatsaray'da Zaniolo müthiş bir golle farkı 3'e çıkardı. Karşılaşmada başka gols esi çıkmadı ve sarı kırmızılılar bu dev derbiden 3-0'Lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray maç sonunda şampiyonluk kupasını kaldıracak.

9 SENE SONRA KAZANDI

Öte yandan Galatasaray 9 sene sonra sahasında Fenerbahçe'yi mağlup etti. 18 Ekim 2014'te Galatasaray sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmiş o tarihten bu yana derbide kazanamamıştı.

OKAN BURUK'TAN 3 DEĞİŞİKLİK 

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasındaki derbide Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 3 değişiklikle sahada yer aldı. Süper Lig'de geçen hafta MKE Ankaragücü'nü 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, o maça ilk 11'de başlayan futbolculardan Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Dries Mertens'i yedeğe çekti. Okan Buruk, Fenerbahçe derbisinde bu futbolcuların yerlerine Berkan Kutlu, Nicolo Zaniolo ve Barış Alper Yılmaz'ı görevlendirdi.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlamayı garantileyen Galatasaray'ın taraftarları, takımlarının Fenerbahçe ile yaptığı derbiye yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmanın başlamasına saatler kala stat etrafında toplanan sarı-kırmızılı taraftarlar; meşaleler yakıp, marşlar söyleyerek şampiyonluğu kutladı.

Daha sonra stada geçerek tribünleri tamamen dolduran taraftarlar, tezahürat ve şarkılarla futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Futbolcuları tek tek tribüne çağırarak alkışlayan taraftarlar, Arjantinli yıldız oyuncu Mauro Icardi'ye ise özel ilgi gösterdi. Taraftarlar, Icardi için üzerinde İspanyolca "Icardi burada kal" yazılı pankart açtı.

 

Sonraki Haber