Galatasaray fabrika ayarlarına dönüyor!

UEFA Avrupa Ligi’ndeki 5 maçta 11 puan elde eden Galatasaray, ilk sıradaki yerini korudu, grubu ilk iki sırada tamamlamayı da garantiledi. Yola namağlup devam eden sarı-kırmızılılar, kurucusu Ali Sami Yen’in belirlediği ‘Türk olmayan takımları yenmek’ hedefinin hakkını verdi

UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden Galatasaray, Marsilya’yı 4-2 mağlup ederek liderlik yolunda dev bir adım attı. Önceki akşam Nef Stadyumu’nda oynanan müsabakada olağanüstü mücadele ederek rakibini boğan sarı-kırmızılılar, 5’inci maçındaki 3’üncü galibiyetini elde etti. 11 puana erişen temsilcimiz, gruptaki namağlup unvanını da korudu. Sarı-kırmızılı ekip, hırslı ve tempolu oyunuyla uzun süredir hasret kaldığı Avrupa başarılarını bu sezon elde edebileceğinin sinyallerini verdi.

SON 16 ÇOK YAKINDA

E Grubu’ndaki ilk maçından bu yana “Avrupa Fatihi” unvanının hakkını vererek oynayan Galatasaray, güçlü Fransız ekibi Marsilya’yı Cicaldau, Caleta-Car(kendi kalesine), Feghouli ve Babel’in golleriyle geçti. Önceki akşam Nef Stadyumu’nu dolduran 40 bine yakın futbolseverin büyük desteğiyle sonuca giden Terim’in öğrencileri, ortaya koyduğu dirençle alkış topladı.

Gruptaki son maçlar öncesinde temsilcimizin 11, ikinci Lazio’nun ise 8 puanı var. Galatasaray, Roma Olimpiyat Stadı’nda oynayacağı son maçta Lazio karşısında kazanır ya da sahadan beraberlikle ayrılırsa lider olarak doğrudan son 16 turuna yükselecek. Sarı-kırmızılı futbol takımı, Lazio’ya kaybederse ikinci olacak ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nden gelen bir grup üçüncüsüyle son 16 turuna kalmak için play-off turu oynayacak.

KASASINI DOLDURDU

UEFA Avrupa Ligi'nde grupta oynadığı 5 maç sonunda liderlik koltuğunda oturan ve bir üst turu garantileyen Galatasaray, 16 milyon avroluk gelirin sahibi oldu. Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde ikinci ön eleme turundan başlayan sarı-kırmızılı ekip, Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına elenmişti. Devler Ligi şansını kaybeden Cimbom, statü gereği verilen Şampiyonlar Ligi’ndeki yayın havuzu gelirinin yüzde 10’luk kısmıyla (350 bin avro) teselli buldu.

Yoluna Avrupa Ligi 3’üncü ön eleme turundan devam eden Galatasaray, önce İskoçya'dan St. Johnstone, ardından play-off turunda Danimarka'dan Randers’ı saf dışı bırakarak gruplara adını yazdırdı.

Gruplara katılım bedeli olan 3,63 milyon avroyu kazanan Galatasaray, 5 maç sonunda 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 2,94 milyon avroluk performans gelirine ulaştı. Grup ikinciliğini ve dolayısıyla play-off’u garantileyen sarı-kırmızılılar, tur primi kaleminde 1,05 milyon avroluk ödülü de garantiledi. Temsilcimiz, şayet grup maçlarını lider tamamlarsa 1,1 milyon avro liderlik ve 1,2 milyon avro son 16 turu primi olmak üzere bu kalemden toplam 2,3 milyon avroyu daha kasasına koyacak.

Galatasaray, katsayı gelirinde ise 24 hissenin karşılığı olarak 3,168 milyon avro kazanmış durumda. Sarı-kırmızılı ekibi yayın havuzundan da yaklaşık 5 milyon avroluk gelir bekliyor.

CİCALDAU DAMGA VURDU

YAZ transfer döneminde 6,5 milyon avro bonservis bedeliyle Galatasaray’a katılan Rumen futbolcu Alexandru Cicaldau, Marsilya maçındaki futboluyla yıldızlaştı. 24 yaşındaki oyuncu, gol bölgelerinde etkili oldu ve ilk iki gole doğrudan katkı yaptı. İlk gol öncesinde topu kapan ve Feghouli’nin asistinde düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderen Cicaldau, ikinci golde de topu ortalayan isimdi. Oyunda kaldığı süre içerisinde sahada basmadık yer bırakmayan Rumen futbolcu, ikinci yarıda sakatlık yaşayınca yerini Morutan’a bıraktı.

CEZA ZAMANLAMASI TEPKİ ÇEKTİ

PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynanan derbide ihraç edilen Fatih Terim'e, karşılaşma hakemine yönelik hakareti ve çift sarı kart görmesi nedeniyle 3 maç men ve 13 bin lira para cezası verdi. Tecrübeli teknik adama, ayrıca aynı maçta tedbire uymama eylemi nedeniyle 2 maç men ve 16 bin 500 lira para cezası uygulandığı aktarıldı.

PFDK’nın Terim’le ilgili cezasını Galatasaray-Marsilya maçının bitiminden yaklaşık 1 saat sonra açıklaması ise Galatasaraylı taraftarların tepkisini çekti. Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren taraftarlar, PFDK’nın galibiyet sevincine gölge düşürmeye çalıştığını savundu.

Öte yandan, PFDK, Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'a sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 bin lira, başkan yardımcısı Rezan Epözdemir'e sportmenliğe aykırı hareketleri sebebiyle toplamda 3 ay 21 gün hak mahrumiyeti ve 125 bin lira ceza verdiğini duyurdu. Kurulun, derbide yaşananlar nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe de toplamda 321 bin lira para cezası ile Nef Stadı'nın bazı tribün bloklarına kapatma cezası uyguladığı kaydedildi.

Sonraki Haber