Galatasaray'da neler oluyor? Soner Yalçın yazdı: Otelci Dursun Bey, otelini böyle yönetiyor mu?

Gazeteci Soner Yalçın, Galatasaray'la ilgili gündeme gelen 'kara borsa bilet' iddialarını yazdı. Yalçın, 'Bu köhne anlayışın kökten değişmesi gerekir. Otelci Dursun Bey, otelini böyle yönetiyor mu?...Taraftarın “bağlılık-sadakat körlüğü” sömürülüyor…' ifadelerini kullandı.

Galatasaray’da kombine olarak satılmayan yaklaşık 10 bin biletin fahiş fiyatlarla devredilmesi iddiaları gündemden düşmüyor. Karaborsa ile satılan biletlerin fiyatlarının 5 bin euroya kadar çıktığı ve bu yolla 56 milyon euro gelir edildiği iddia ediliyordu.

Oda TV İmtiyaz Sahibi- Gazeteci Soner Yalçın, Sözcü Gazetesi'ndeki yazısında Galatasaray'da yaşananları kaleme aldı. Yalçın'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Dünyanın en popüler spor dalı futbol, 1980’lerden itibaren -neoliberalizmle- endüstriyel iş koluna dönüştü...Endüstriyel futbolun mali ve sportif anlamda en önemli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nden elenip “küme düşen” Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, -ikinci lig- “Avrupa Şampiyonası başarısı için çabalayacaklarını” söyledi...Günümüzde futbol kulüpleri ticari işletmeye, taraftarları ise müşteriye dönüştü....Ülkemizde hesap verebilirlik yok. Düşünsenize kulüp başkanı ve teknik direktör bu derece büyük gelir kaybının hesabını vermeyip, elenmeyi bir iki lakırtıyla geçiştiriyor. Meseleyi sadece “yenmek-yenilmek” olarak tanımlıyor. Para kaybı, finansal sıkıntı kimin umurunda?

Düzensizliğin, akılsızlığın, iş bilmezliğin sonucudur bu sözde sürpriz sonuçlar… Yetersizlik/vasatlıktır bu maç sonuçlarının sebebi; analitik bakış yok takımın başında. Sadece Anadolu takımlarını yenmek için yeterlidir bu donanım. Takım ve kulüp profesyonel yönetilmemektedir. Bu köhne anlayışın kökten değişmesi gerekir. Otelci Dursun Bey, otelini böyle yönetiyor mu?

Kendimizi kandırmayalım: Dört büyükler dâhil Türkiye futbol takımlarının yeri/marka değeri, Avrupa ikinci ligi. Niye böyle? Ekonomik organizasyon bozukluğunun sebebi ne? Bunlar analiz edilmeden futbolda başarı olur mu? Düşüncesizce, hesapsızca har vurup harman savurma sürüp gidiyor. Kimin umurunda; kâr sağlayıcı mal ve hizmet üretmek, verimlilik sağlamak…

Avrupa’da futbol endüstri dalı olabilir, bizde hâlâ feodal düzen hâkim. Tek örnek yeter: Kulüp yöneticiliği amigoluğu aşamıyor! Rasyonel değildir yöneticilik anlayışları… Özellikle dört büyükler -ülke ekonomisi gereği- minimum maliyetle maksimum fayda elde edeceklerine -transfer harcamaları gibi- tersini yapıyor! Taraftarın “bağlılık-sadakat körlüğü” sömürülüyor…

Galatasaray’ın elenmesi bir-iki maçın çok ötesindedir. Futbol ticarileşti ise, bunun hesabını vermek zorundalar; sadece elenmediler, takımın marka değerini çok düşürdüler."

Sonraki Haber