Rekorların adamı Okan Buruk

Zorlu Ankaragücü deplasmanından rahat bir oyunla 3 puanla dönen Galatasaray’da Okan Buruk rekorlara doymuyor. Buruk, 50 galibiyete 62 maçta ulaşarak Fatih Terim’i geçti

Galatasaray, MKE Ankaragücü'nü 3-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Okan Buruk'un ekibi, böylece ligde üst üste 7'nci galibiyetini aldı. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Buruk ise rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Okan Buruk, Galatasaray'ın başında geçirdiği 1.5 sezonda 62 maça çıkarken 50 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak Fatih Terim'i geride bıraktı. Deneyimli hoca, 62 maçta 50 galibiyete ulaşarak 70 maçta bunu başaran Fatih Terim'i geride bıraktı. Terim’in ardından İsmail Kartal gelirken, Kartal bu sayıya 71 maçta ulaştı. Listenin ilk beşinde ise Daum ve Şenol Güneş de 71 maçla geliyor.

SIRADA LUCESCU VAR

Okan Buruk’un hedefinde bu sefer Mircea Lucescu var. Geçen sezondan itibaren peş peşe 16. lig maçını kazanan Okan Buruk'un Galatasaray tarihine geçmesine 3 maç kaldı. Mircea Lucescu, Galatasaray'ı yönettiği 2001-02 sezonlarında iç sahada art arda 18 lig maçı kazanmıştı. Aslan sırasıyla ligde iç sahada Antalyaspor, Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor karşılaşmalarından zaferle ayrılırsa Okan Buruk, Galatasaray'ın başında peş peşe en çok iç saha maçı kazanan teknik direktör olarak tarihe geçecek.

YENİLMEZLİK SERİSİ 14 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray, yenilmezlik serisini de 14 maça çıkardı. Sarı kırmızılılar, bu süreçte 12 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Okan Buruk'un öğrencileri, ligdeki tek yenilgisini ise 12'nci haftada deplasmanda Hatayspor karşısında yaşadı. Okan Buruk'un öğrencileri, bu sezon 41 resmi maça çıktı. 31 kez kazanan sarı kırmızılılar, 6 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sezon üç kulvarda mücadele eden Galatasaray, resmi maçlarda 4 kez kaybetti.

80

Galatasaray’ın başında lig, kupa ve Avrupa’da toplam 80 maça çıkan Okan Buruk, 61 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı. Buruk, 80 maçta 2,41 puan ortalaması yakaladı.

ASLAN’A YENİ SPONSOR

Galatasaray Kulübü, Lotus İlaç ile iş birliği anlaşması imzaladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta düzenlenen basın toplantısına sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu ile Lotus İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Cihan Sezer katıldı. Yapılan iş birliği ile hayata geçirilecek "Şampiyonların Vitamini" projesi kapsamında firma tarafından üretilecek Galatasaray lisanslı vitamin ve gıda takviyeleri eczanelerde satışa çıkacak.

Sonraki Haber