Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda dev adım

Galatasaray sahasında konuk ettiği Başakşehir'i mağlup etti ve ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe ile olan puan farkını 5'e çıkarttı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray ile Medipol Başakşehir, Nef Stadı'nda karşılaştı. Mücadeleye taraftarının da deseteğiyle baskılı başlayan sarı kırmızılılar ilk bölümlerde pozisyonlara girse de aradığı golü bulamadı. Sarı kırmızılılar ilk 20 dakika sonrası baskılı oyununu kaybetse de ilk yarının son dakikalarında penaltı kazandı. Topun başına geçen Icardi oldukça sert bir vuruşla Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı sarı kırmızılı takımın üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA BAŞAKŞEHİR BASKISI

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Başakşehir'in baskılı oyununu izledik. 70. dakikaya kadar topu Galatasaray yarı alanına yıkıp beraberlik arayan Başakşehir istediğini bulamazken Okan Buruk'un 70. dakikada oyuna soktuğu Midtsjo ve Zaniolo oyunu Galatasaray lehine çevirdi. Sarı kırmızılılar oyunda dengeyi kurup ikinci gol için ataklar üretti. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmazken Galatasaray bu kritik maçı 1-0 kazanıp puanını 73'e çıkardı. Böylece ligin bitimine 4 hafta kalan en yakın rakibi Fenerbahçe olan puan farkını 5'e çıkardı.

Sonraki Haber