Gazeteci Aydın Cingöz, Aydınlık'a konuştu: FETÖ'ye karşı her an uyanık olmalıyız

Son haftalarda Türk futbolunda en çok konuşulan konulardan biri de spor camiasındaki kripto FETÖ'cüler. Eski milli futbolcu Ümit Özat'ın söyledikleri ile harlanan tartışmada, Aydın Cingöz'ün tahlili açık ve net: Terör örgütüne karşı her an ve topyekûn mücadele.

SÜPER Lig'in 30'uncu haftasında Gençlerbirliği'ne 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'de yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki, maç sonrası yaptığı açıklamada Video Yardımcı Hakem (VAR) odasındaki operatörleri gündeme taşımıştı. Baki, VAR odasında çekilen ofsayt çizgilerinde FETÖ müdahalesi şüphesi olduğunu söylemiş ve devleti göreve çağırmıştı.

CİNGÖZ'ÜN SÖYLEŞİSİ YANKI BULDU

Geçen hafta Futbol Arena'dan Aydın Cingöz'ün sorularını yanıtlayan eski milli futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın son durumunu değerlendirirken Selahattin Baki'nin açıklamalarına da değindi. Sarı-lacivertli kulübün yöneticilerine tepki veren ve "Fenerbahçe FETÖ'yü önce kendi kapısının önünde arasın" diyen Özat, gündemin en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi. Özat, hem Futbol Arena söyleşisinde hem de daha sonra katıldığı yayınlarda bildiklerini yetkili makamlara anlatmaya hazır olduğunu söyledi. Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde FETÖ'ye karşı mücadelesiyle tarihe geçen Fenerbahçe camiasında Özat'ın bu demeçleri çok konuşuldu.

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu ise iki gün önce internet sitesinden bir bildiri yayımlayarak, Ümit Özat'ın haddini aştığını, Özat'ın teknik sorumlu Emre Belözoğlu'nu hedef aldığını fakat iftiralarının asılsız olduğunu ifade etti.

Futbolda FETÖ yapılanması hakkındaki haber ve söyleşileri ile tanınan gazeteci Aydın Cingöz'le, Ümit Özat söyleşisini ve futbol camiasında FETÖ'nün halen etkisi olup olmadığını konuştuk.

'ÖZAT'IN FETÖ'DEN DUYDUĞU RAHATSIZLIĞI YILLARDIR BİLİYORUM'

Ümit Özat'la yaptığınız röportaj geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe'yi konuşurken Ümit Özat'tan böyle bir çıkış bekliyor muydunuz?

Röportajda da görüleceği üzere, Ümit Özat'a "Fenerbahçe taraftarı statta olsaydı, bugün Fenerbahçe'nin lehine mi olurdu aleyhine mi olurdu" şeklinde bir soru yönelttim. Ümit Özat Fenerbahçe'nin aleyhine olacağını söyledi ve kulübün kötü yönetildiğini belirtti. Ardından da Fenerbahçe yöneticilerinin Gençlerbirliği maçı sonrası "VAR odasında FETÖ var" şeklinde olaya yaklaşmalarının doğru olmadığını dile getirdi. FETÖ ile mücadelenin çok önemli olduğunu ancak FETÖ ile ciddi bir şekilde mücadele etmek gerektiğine vurgu yaptı.

Ümit Özat'ı uzun yıllardır tanıyorum ve Özat'ın uzun senelerdir FETÖ'den rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Ben bu konuyu zaten kendisiyle konuşacaktım ama röportajın devamı o şekilde gelişti.

Özat'ın "FETÖ spor camiasında halen var, sadece şu an kendilerini gizliyorlar" tespitini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kripto FETÖ'cüler futbol dünyasında hala mevcut mu?

Ümit Özat net bir tespit yaparak "futbolda kriptolar var" diyor. FETÖ ile mücadele konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok önemli adımlar attı, çok önemli işler yapıyoruz, bu terör örgütünü temizliyoruz.

Kripto var mıdır? Evet, bir yerlerde mutlaka var. Uzun yıllardır ben futbol ve FETÖ üzerine röportaj ve haberler yapıyorum, futbolun içerisinde birçok yargılama oldu ve bu yargılamalar devam ediyor. FETÖ'nün futbol içerisinde en belirgin operasyonu 3 Temmuz operasyonudur, o da kumpas davasına döndü, FETÖ'cüler mahkum edildi. Dolayısıyla bu topyekûn bir mücadele olduğu için her zaman uyanık olmakta fayda var diye düşünüyorum.

'GÜNDEMDE KALMASI MÜCADELEYE FAYDALI'

Türkiye Cumhuriyeti, hükümetiyle, yargısıyla, ordusuyla, polisiyle yaklaşık 6 yıldır FETÖ'ye karşı devrim niteliğinde bir mücadele veriyor. Bu mücadelenin Türk sporunda da aynı etki ve başarı ile devam etmesi için neler yapılmalı sizce?

Yukarıda da ifade ettiğim gibi bu topyekûn bir mücadele. Sadece bir tarafta yapıp diğer tarafta boş bırakamazsınız. Sonuçta uzun yıllardır da bu mücadele devam ediyor. Tabii bu yargının alanına giriyor ki yargı ve emniyet de en güçlü ve başarılı mücadeleyi veriyor. Dolayısıyla ben şöyle bakıyorum, bu konuların tartışılması ve gündemde sıcak bir şekilde yer almasının FETÖ ile mücadeleye katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Sonraki Haber