GAZİ ERTEN ACIR’I ANIYORUZ: Önce cephede sonra partisinde

Vatani görevinde gazi oldu. Ama görevi hiç bırakmadı. Hep asker kaldı. Mücadelesini cephede, Vatan Partisi'nde sürdürdü. En cesur çıkışlarda o hep en önde oldu.

Geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Başkanı gazi Erten Acır’ı ölümünün birinci yılında anıyoruz. 56 yaşındaki Acır, örgütlü mücadele için Vatan Partisi’ne katılmış ve son nefesine kadar mücadeleyi sürdürmüştü. Hayat dolu, yardımsever, arkadaş canlısı, insanların dertleriyle hemdertti!

ASKERLİĞİ ‘GAZİ’ RÜTBESİYLE BİTİRDİ

11 Haziran 1966'da Adana'da doğan Erten Acır, ilk ve orta öğretimini burada tamamladı. 1986 yılında henüz 5 aylık asker iken Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda paraşütle atlayış sırasında yere düştü ve felç oldu. 'Gazilik' unvanı alan Acır, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Vatan Partisi Ankara 2. Bölge'den milletvekili adayı oldu. Gazilik hakları konusunda saygın duruşuyla tanınan Acır, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Acır, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Doğu Perinçek'e imza vererek “Mazeret üretme zamanı değil, ülkemiz için milletimiz için, Yüksek Seçim Kurullarına gidiyoruz. Kendini bu ülkeye ve millete adamış bir savaşçının ‘Doğu Perinçek’in’ ülkenin geleceğine dair gördüklerini onlar hiç göremedi. Evet, belki de bizim sıramız henüz gelmemişti, ama şimdi sıra bizde. Biz hep birlikte yıkılmaz bir kaleyiz.” demişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erten Acır'ın vefatı üzerine paylaştığı mesajında şu ifadelere yer vermişti: “Kalanlara selam olsun... Hayatını mücadeleye adamış, terörle mücadele gazimiz değerli Gazi önderi, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, arkadaşımız Erten Acır'ı, uğruna canını ortaya koyduğu vatan toprağına veriyoruz. Bütün ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”

‘YARDIMSEVER, HAYAT DOLU İNSAN’

Mersin’de yaşayan ağabeyi Ayhan Acır, kardeşi Erten’in 5 kardeşli ailenin en küçüğü olmasına rağmen herkesin ‘ağabeyi’ olduğunu belirtti. Verdiği bilgiye göre Erten torna başında büyümüş. Çok iyi torna montajcısıymış. Kayseri Hava İndirme Tugayı’nda 5 aylık asker iken paraşüt atlayışı sırasında paraşütünün açılmaması nedeniyle yere düşüyor ve felç geçiriyor. Uzun yıllar yatakta tedavi görüyor. Yılmıyor ve son yıllarındaki canlılığına kavuşuyor. Onu şöyle anlattı:

'KIZ ÇOCUKLARININ OKUMASINI İSTEDİ'

“Kardeş olarak ailenin abisi o oldu. Yardım etmediği kardeşi kalmamıştır. Kendi iki kızından başka 5 çocuğu okutuyordu. Kız çocuklarına karşı aşırı sevgisi vardı. Okusunlar, kendilerini kurtarsınlar diye onlara elinden geldiğinde yardım ederdi. İki çocuğunu da okuttu. Başarılı derecelerle hayata atıldılar.

“Çok yardımseverdi. Aktifti. Kardeşimizi çok seviyorduk. Ailece birbirimize çok düşkündük. Sıkıntılı günlerde hep dayanışma içinde olduk. Bu konularda o çok iyiydi. Hayatı severdi, dostlarına değer verirdi. Adana’dan gelen arkadaşlarını mutlaka gider ziyaret ederdi. Siyaseti de seviyordu. CHP ve MHP’de de çalışmıştı. Ergenekon sürecinde komutanlara yapılan zulümlerden sonra Vatan Partisi’ne katıldı. Orada kendini buldu. Partililer de onu çok seviyordu. Kardeşimi rahmetle anıyorum.”

KOMUTANI ANLATIYOR

Erten Acır’ın sivilden de arkadaşı emekli Astsubay Gazi Ali Gümüştaş’a telefonla ulaştık. Duygulandığı için ne diyeceğini bilemedi. “Onu anlatmak çok zor.” dedi. Gümüştaş da onun gibi gazi. 1995 yılında Siirt’te görev yaparken katıldığı bir operasyonda el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralanmış. Bu onun ilk yarası da değil. Emekli olana kadar üç kez yaralanmış. Erten Acır’ı ilk kez Ankara’da tanımış ve bu tanışıklık ölümüne kadar 15 yıl sürmüş. Acır’ı şu sözlerle andı: “Erten hayat dolu, cıvıl cıvıl, neşeli bir insandı. Etrafındaki insanların dertleriyle ilgilenen samimi insandı. O benim için dosttan ziyade kardeşti. Ben yaşça ondan büyüktüm. Kardeşimi kaybettim. Onu unutmak kolay değil. Allah mekanını cennet eylesin.”

DİK DURUŞUNU SÜRDÜRECEĞİZ’

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Av. Nusret Senem, partili arkadaşını Aydınlık’a şu ifadelerle anlattı: “Sandalyeye bağımlı yaşamak zorundaydı. Bu durumu hiç sıkıntı yapmadı, her yerde en önde oldu. Partimizin Merkez Yürütme Kurulu üyesiydi. Toplantılardaki konuşmalarını, duruşunu hayranlıkla izlerdim. Çok değerli arkadaşımızdı. Dik duruşunu sürdüreceğiz. Onurlu bir duruş sergiledi. Mücadele içinde oldu. Parti faaliyetlerinin en önündeydi. Onu büyük bir saygıyla, sevgiyle mücadelemizde yaşatacağız. Tarih boyuncu genç kuşaklarımıza da örnek olacak bir insandı. Rahmet diliyorum.”

Sonraki Haber