Şehitkamil Belediyesi önünde eylem: 60 işçi işten çıkarıldı öğretmenler sürüldü

Basın açıklaması yapan öğretmenler, temizlik personellerinin işten çıkarıldığını, onların yerine öğretmenlerin eline süpürge verildiğini söyledi. Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Özdemir de Belediye Başkanı Yılmaz’a kadro sözünü hatırlattı

Gaziantep’te 31 Mart Seçimleri’nde CHP adayı Umut Yılmaz’ın kazandığı Şehitkamil Belediyesi önünde işçiler eylem yaptı. Hak-İş Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Halil Özdemir, 60 işçinin işten çıkarıldığını, belediye kütüphanelerinde görev yapan 40 öğretmenin de temizlik işleri ve park bahçelere verildiğini söyledi.

YİNE TASARRUF ÖNE SÜRÜLDÜ

Özdemir, belediye başkanı ve yönetimini kınayarak, "İşçilere verdiği sözler ortadayken tasarruf gerekçesiyle işçileri mağdur ediyorlar. Emekçilerin işlerine iade edilmesini istiyoruz. 6 Şubat depremini yaşamış, kayıplar vermiş, evleri yıkılmış, deprem travmasını atlatmaya çalışmış bu şehri canla başla yaşanabilir kılan bu milletin öz evlatlarına reva gördüğünüz bu mudur? Seçimlerden önce söylediğiniz, 'Benim belediye başkanlığım dönemimde dışarıdan işçi diye bir şey olmayacak. Herkes kadroya girecek' ifadesini size hatırlatıyorum. Bu sözü verdiniz mi, vermediniz mi? İşçiler verilen sözlerin karşısında yıpranmış, ezilmiş ve hayal kırıklığına uğramıştır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından bir süre daha protestosunu sürdüren grup, daha sonra dağıldı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

DHA’ya konuşan öğretmenler de uzun yıllardır Şehitkamil Belediyesi’ne ait Gençlik Kütüphaneleri, Bilim Şehitkamil ve Deneyap Teknoloji atölyelerinde görev yapan öğretmenler, seçimlerin ardından önce görev tanımlarının değiştirildiğini ardından da temizlik birimlerinde görevlendirildiklerini ifade etti.

2012 yılından bu yana Şehitkamil Belediyesi’nin eğitim kurumlarına sınava hazırlanan öğrencilere eğitimler verdiğini belirten Yusuf Zakir Dağ "Şehitkamil Belediyesi’ne ait etüt merkezinde öğretmenlik yapıyordum. 11-12 yıldır KPSS, LGS ve DGS grubundaki öğrencilerimize eğitimler veriyorduk. Onları sınava hazırlıyorduk. Temizlik kurumundaki arkadaşlarımız işten çıkarıldılar. Daha sonra bizleri de oraya temizlikçi olarak gönderdiler. Biz 70 kişiyiz. Öğretmenlerimizin içinde yüksek lisans yapan var, doktora yapan var, kitap yazanlar var. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bizlerin görevi öğrencilerin yanıdır.” diye konuştu.

‘TEKNOFEST’TE 4 PROJEM VARDI’

Belediyeye ait Deneyap atölyelerinde çalışan Dilek Nevruz Daşdemir ise, kendisinin de Park Bahçeler birimine verildiğini belirterek “Bizi direk bu bölümlere vermeleri eğitime verdikleri değeri gösterir. Bayan öğretmenler park bahçelere erkek öğretmenler ise süpürgeci olarak sokağa verildi. Ben deneyap atölyelerindeydim. TEKNOFEST’te 4 projem vardı, şu anda bizi kütüphanelere almıyorlar." dedi.

CHP İL BAŞKANLIĞINA YÜRÜDÜLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tüm Bel-Sen ile gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması üzerine iş bırakan memurlar, CHP İl Başkanlığına yürüdü. Kültürpark'ta toplanan memurlar sloganlar atarak CHP İzmir İl Başkanlığına gitti. İl başkanlığı önünde de sloganlarını sürdüren memurlar, partinin İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'yla görüşme talep etti. Polis, binada güvenlik önlemi aldı, memurların içeriye girmesine izin verilmedi. Memurlar, istedikleri şartlarda sözleşme imzalanana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Sonraki Haber