Gaziantep'te ne yenir, ne içilir? Gaziantep'in en meşhur yemekleri...

Gaziantep'in tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Gaziantep'te ne yenir, ne içilir? Gaziantep'in en meşhur yemekleri...

Gaziantep'in hangi yemekleri meşhur? Gaziantep'in yöresel yemekleri nelerdir? İşte Gaziantep'te ne yenir, ne içilir? Gaziantep'in en meşhur yemekleri...

GAZİANTEP'TE NE YENİR, NE İÇİLİR? GAZİANTEP'İN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...

Gaziantep, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan en büyük şehirlerden bir tanesidir ve aynı zamanda da ülkemizin en kalabalık şehirlerindendir. Bunların yanı sıra Gaziantep farklı etnik kökenlerin birleştiği bir konumda bulunduğundan dolayı farklı kültürlerin de etkisi altında kalmıştır. Bu da kalabalık ve tarihi oldukça eskiye dayanan Gaziantep'te oldukça gelişmiş bir mutfak kültürünün oluşmasına sebep olmuştur.

1) BEYRAN

Gaziantepliler için güne sağlıklı bir başlangıç yapmanın en şifalı alternatiflerinden biri beyran.

2) İÇLİ KÖFTE

İçli köfte hemen hemen Türkiye'nin her bir yanında ve tüm şehirlerimizde yapılsa da içli köftenin kökeni Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne dayanmaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nin kesişim noktasında yer alan Gaziantep için de içli köftenin yeri oldukça önemlidir. Herkesin severek tükettiği içli köfte Gaziantep'te tamamen Gaziantep'e özgü bir usül ile yapılmakta ve özenle sofralarda yerini almaktadır.

3) ŞIHIL MAHŞİ

4) YUVALAMA

5) CACIKLI ARAP KÖFTESİ

Ispanak ve isteğe bağlı olarak pazıyla da hazırlanan lezzetine doyum olmayan bir Antep yemeği daha karşımızda. İçine bir de bulgur ve kıyma girince değmeyin lezzetine.

6) PATLICAN KEBABI

Ağızda dağılan lokum gibi bir kebabın izini sürüyorsanız patlıcan kebabı nefis bir alternatif olacaktır.

7) ALİNAZİK KEBABI

Kebap cenneti Gaziantep’in en sevilen ve en bilinen kebaplarından biri Ali Nazik kebabı. Altı közlenmiş patlıcanlı, sarımsaklı yoğurtlu Ali Nazik kebabı tercihe göre kıyma kebabı ya da kuşbaşı et ile yapılıyor.

İçinde böyle lezzetli malzemeler olan bir kebabın her hali güzel ama benim oyum kıyma kebaplı Ali Nazik’ten yana.

8) SİMİT KEBABI

9) KATMER

10) CAĞIRTLAK KEBABI

11) YAĞLI KÖFTE

12) BAKLAVA

Malum Gaziantep demek baklava demek. Gaziantep’e giderseniz her köşede kuşaklardır baklava yapan pek çok tatlıcı görebilirsiniz.

Sonraki Haber