Gaziler ve şehit yakınları AYM kararına tepki gösterdi: Terörle pazarlık yapanlar sandığa gömülürler

Anayasa Mahkemesi üyelerini istifaya davet eden gaziler ve şehit yakınları Cumhurbaşkanı ve diğer siyasi partilere de çağrıda bulundu: 'Terörle pazarlık yapıp seçim kazanmayı hesap eden hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Sahip çıkanlar 14 Mayıs’ta sandığa gömülecek'

Anayasa Mahkemesinin (AYM) Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Hazine yardımından yararlanabilmesine ilişkin kararı şehit aileleri ve gazilerden tepki gördü. Kararı ihanet olarak değerlendiren gaziler ve şehit yakınları AYM'nin karara onay veren üyelerini istifaya davet etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı (Gazi) Lokman Aylar yazılı bir açıklama yaparak “Bu karara imza atan üyeler, bu imzayı atarken vatan, bayrak, millet ve devlet için şehit olan yiğitler aklınıza gelmedi mi?” diye sordu. Aylar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu kararınız, en hafif tabirle şehitlerimize ve gazilerimize ihanettir. Binlerce şehidimizin katili PKK'ya devlet yardımı aktararak, bölücü terör örgütünü finanse etmektir. Bizim için yok hükmünde olan bu karara oy veren Anayasa Mahkemesi üyeleri, evrensel hukuk normlarının dışına çıkarak, hukuka ve hukukun üstünlüğüne olan inancı zedelemiştir. Birilerinden aldıkları talimatla bu kararı verenler, derhal istifa etmeli, üstündeki yargıç kisvesini atmalıdır. Devleti yıkmak için, bölücü terör örgütünü doğrudan finanse etmek anlamına gelen bu kararı verenleri, yüce Türk milleti ve tarih asla affetmeyecektir. Bilinmelidir ki, bundan sonra bölücü terör örgütünce şehit edilen her bir yiğidimizin ahı ve vebali, bu hain karara imza atanların üstünde olacaktır. Vatana ihanet anlamına gelen bu karara imza atanları, şehit yakını, gazilerimiz ve aziz Türk milleti adına lanetle kınıyoruz.”

CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRI

Aydınlık'a konuşan Gazi Lokman Aylar, Cumhurbaşkanı ve diğer siyasi partilere seslendi: “Bizler Sayın Cumhurbaşkanına çağrı yapıyoruz: Lütfen buna engel olsunlar. Terörle pazarlık yapıp seçim kazanmayı hesap eden hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Bunlara sahip çıkanlar 14 Mayıs’ta sandığa gömülecekler. Kapatılmasını engelleyen herkese bedduamız var.

'KAPATILMASI YETMEZ, SİYASİ YASAK DA GETİRİLSİN'

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz şehit yakınları ve gaziler de kararı kabul etmediklerini gerekirse sokaklara döküleceklerini söyledi.

Van Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Ahmet Baki: 17 yıldır dernek başkanıyım. Çözüm sürecinde sokakta kimse bize selam vermiyor, hor görüyordu. Açılım sürecinde bunlar bize küfür ediyor, baskı yapıyordu. Devletin, milletin paralarının bunlara akıtılması bunları yeniden cesaretlendiriyor. HDP’nin kesinlikle kapatılması lazım. ‘Yenisini kurarlar’ diyorlar, kapatılsın ve ayrıca bütün yöneticilerine ömür boyu siyasi yasak getirilsin.

'BU PARA DOĞRUDAN DAĞA GİDİYOR'

Gaziantep Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği Başkanı Hasan Basri Yılmaz: Şehit fotoğraflarının karşısında oturuyorum şu anda. Yanımda bir şehit babası var. HDP denen illet bizim paralarımızla seçilecekse bu insanlar neden şehit oldu? Ben Bingöl'de neden gazi oldum? Bizim içimiz bu kararla kan ağlıyor. Şehit aileleri ve gazilerin sokağa çıkması yakındır. Gece uyuyamadık üzüntüden. Türkiye Cumhuriyetini bölmek isteyen insanlar Türkiye Cumhuriyeti'nden para alıyor. Bu para direkt dağa gidiyor. Devlet pazarlık yapmaz devletin bekası için pazarlık olmaz. Bizim çoluğumuz çocuğumuz olmasın ama devletimiz var olsun AYM'ye şunu söylüyoruz şehitlerin yerine gazilerin adına karar veremezsiniz gitsinler ve şehit ve gazi ailelerini dinlesinler ondan sonra karar versinler A Partisi B Partisi... Hiçbirine hakkımızı helal etmiyoruz. Yanımda şehit düşen arkadaşım her gece rüyama giriyor. Biz bu haldeyken 15 kişinin iki dudağının arasında böyle kararları kabul etmiyoruz. Meclis’ten daha sert kanunlar çıkartsınlar ki bunlar bir daha siyaset yapamasın. Almanya'da ABD'de özgürlük tanımıyorlar ama biz de sınırsız özgürlük var. Bırakın para verilmesini... Parti kapatmak yetmez siyasi yasak da getirilsin.

'PROTESTO EDECEĞİZ'

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Zeki Dilmen: AYM kararını doğru bulmuyoruz onların kesinlikle Meclis’e girmesini istemiyoruz paraya derhal el konulup kapatılmasına bir an evvel karar verilmesini bekliyoruz. HDP ile seçim pazarlığı yapan İYİ Parti, Saadet Partisi, Ali Babacan ve Davutoğlu'nu tanıyamamışız. Onlara da yazıklar olsun.

Diyarbakır Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Reşit Can: Örgüte yardım ve yataklık yapan insanlara AYM hâlâ bu saatten sonra para, izni veriyorsa sözün bittiği yerdeyiz.

Şehit babası Mehmet Gözen: Bu karar bizim çocuklarımızın kemiklerini sızlattı biz gerekirse sokağa çıkıp bu kararı protesto edeceğiz.

Sonraki Haber