Gazze'ye saldırmanın İsrail'e faturası: 300 bin kişi psikolojik destek aldı

İsrail'de 7 Ekim 2023'ten itibaren 300 bin kişinin psikolojik destek aldığı açıklandı. Sayının İsrail'in saldırıları arttıkça kademeli olarak yükseldiği ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hem mali hem de psikolojik olarak ülkeyi etkisi altına almaya devam ediyor.

İsrail parlamentosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis'te Sağlık Komisyonu görüşmeleri oldu.

Burada bilgi veren Sağlık Bakanlığı Ruh Sağlığı Hizmetleri Başkanı Gilad Bodenheimer, "Psikolojik alanda tedavi görenler aşamalı olarak arttı. Savaş sebebiyle farklı düzeylerde destek alanların sayısı 300 bine ulaştı."ifadelerini kullandı.

88,4 MİLYON DOLAR KLİNİKLERİ ARTIRMAK İÇİN AYRILDI

Bu yıl içinde psikolojik tedavi kliniklerini artırmak için 330 milyon şekel (88,4 milyon dolar) tahsis edildiğini aktaran Bodenheimer, 2025 yılında ise aynı alan için 610 milyon şekel (163,4 milyon dolar) tahsis edildiğini kaydetti.

Meclis Sağlık Komitesi Başkanı Uni Maşriki de "Yaşanan trajik olaylar ve sonrasındaki savaşın sebep olduğu psikolojik kriz, zarar görenlere ve yakınlarına sağladığımız psikolojik destek çabalarını sürdürmemizi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜRÜYOR

Gazze'nin orta kesimlerindeki Aksa Şehitleri Hastanesinden isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Zevayide bölgesini hedef aldığını söyledi.

Kaynak, İsrail saldırısı neticesinde hayatını kaybeden 3 kişi ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralının Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildiğini belirtti.

HAVALİMANI ULUSLARLARASI UÇUŞLARA KAPATILDI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, uluslararası hava yolu şirketlerinin Tel Aviv'e uçuşlarını askıya almasıyla Ben Gurion Havalimanı'nın ana binasının kapatılacağı duyuruldu.

Havalimanı ana binasının kasımdan itibaren mart sonuna kadar uluslararası uçuşlara kapatılacağı belirtilerek, yabancı hava yolu şirketlerinin uçuşlarını askıya alması nedeniyle böyle bir kararın alındığı kaydedildi.

TRT'DEN YAHYA SİNVAR VİDEOSU

İsrail tüm bu yıkıma rağmen Gazze'ye saldırmaya devam ediyor. Ancak İsrail'in saldırısı sonucunda Filistinlilerin mücadelesini perçinliyor.

İsrail'in saldırıları sonucunda şehit olan HAMAS Lideri Yahya Sinvar'ın son günü TRT tarafından videolaştırıldı.

Video birçok kişiden beğeni aldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı videoya ve Yahya Sinvar'ın mücadelesine destek verdi.

Sonraki Haber