Gebze’de barınaktaki çöpten siyah poşetlerde onlarca ölü köpek ve yavru kedi çıktı! Bazıları yaşıyordu

Gebze’de belediyeye ait barınakta çöp konteynerlerinin içinden ağzı bağlanmış siyah poşetler içinde onlarca köpek ve kedi çıktı. Hayvanseverler cesetlerin sıcak olduğunu, yeni öldüklerini belirterek belediyeyi katliamla suçladı. Poşetlerden boş anestezi ilacı şişeleri ve şırıngalar çıktı.

Sahipsiz köpeklerin barınaklara kapatılmasıyla ilgili kanunun yürürlüğe girmesinin ardından vicdan sızlatan bir haber İstanbul Gebze'den geldi. Onlarca köpeğin uyutularak siyah çöp poşetlerine konulup konteynere atıldığı iddia edildi.

Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyonu ve Eğitim Merkezi’ne giden Kohayder (Kocaeli Hayvan Dostları Derneği) üyesi bir grup olayı sosyal medyada duyurdu.

Poşetten çıkan ilaç Keta-Control

ŞIRINGA VE İLAÇ ŞİŞELERİ DE ÇIKTI

Barınak içindeki çöp konteynerinde onlarca siyah poşet olduğu görüldü. Poşetlerin içlerinde köpek ve kedi cesetleri vardı. Bazılarının yanında şırınga ve ilaç şişeleri çıkarken, ağzı bağlı poşetteki bazı köpeklerin ise hala hayatta olduğu ifade edildi.

İĞNEYİ VURDUKLARI ANLAR ORTAYA ÇIKTI

Poşetten çıkan ilacın Keta-Control olduğu görüldü. Sözkonusu ilaç anestezi için kullanılıyor. Ötanazi işleminde normalde acısız olması için önden anestezi uygulanıyor. Veteriner hekimler, ilacın bu amaçla kullanılmış olabileceğini, Keta-Control'ün yüksek doz verilmesinin de ölüme sebep olabileceğini söylüyor.

Köpeklerin cesetlerinin hala sıcak olduğunu bu nedenle yeni öldüklerini belirten dernek üyeleri, sağlıklı hayvanların toplu olarak katledildiğini savundu. Yayınlanan videoda dernek üyeleri boş köpek kafeslerini göstererek buraların daha önce dolu olduğunu belirtti. Bir dernek üyesi de birkaç gün önce sağlıklı şekilde gördüğü kedinin cansız bedenini poşetten çıkardığını söyledi.

BEBEK KEDİ VE KÖPEKLER DE VAR

Dernek üyeleri çöpteki tüm hayvan cesetlerini poşetten çıkararak kontrol etti. İçlerinde birçok bebek kedi ve köpek de olduğu anlaşıldı.

'ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Çöp torbalarında 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın bulunduğu belirtildi. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi: "Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

BELEDİYEDEN TUHAF AÇIKLAMA

Gebze Belediyesi daha sonra olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada videodaki hayvanların sokaklarda ölen ya da hasta olan köpekler olduğu iddia edilse de 'görüntülerin kabul edilemez' olduğu, sorumluların açığa alındığı ifade edildi. Görüntülerin, sokaklardan cansız olarak toplanan 16 köpek, trafik kazasında ölen 3 köpek ve sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan 10 köpeğe ait olduğu yazıldı. Görseldeki 15 kedinin de benzer şekilde ölmüş olduğu, can kayıplarıyla ilgili tutanakların ilgili birimlere verildiği belirtildi.

Belediye açıklamanın devamında ise "Görüntüler kurumumuz tarafından kabul edilemez olarak değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmıştır." denildi. Konuyla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma da başlatıldı.

Sonraki Haber