Gece yarısı Beyrut'u vurdu! İsrail, 2006'dan beri ilk kez Kola Mahallesi'ne saldırdı! İşte Lübnan'daki son durum...

İsrail, Beyrut'un Dahiye Mahallesi dışında bir yere 2006'dan bu yana ilk kez saldırdı. Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. Öte yandan HAMAS, Lübnan liderinin; Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise 3 yöneticisinin şehit olduğunu açıkladı.

İşgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürüyor. İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a ait komuta merkezlerine saldırılar düzenlendiğini açıkladı. Onlarca savaş uçağının katıldığı bombardımanda yaklaşık 120 hedefin vurulduğu belirtildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre; son saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ün üzerinde. Çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

'NASRALLAH ABD ÖNÜNDE SET OLDU'

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehadetinin ardından ilk kez saat 12.00’de açıklamalarda bulundu.

Nasrallah’ın ölümünün ardından Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Halklar Nasrallah’ı seviyordu, Nasrallah Filistin’e aşıktı” dedi.

ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞACAK MI?

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, "Nasrallah'ın ölmesi çok önemli adım ancak her şey değil. Tüm yeteneklerimizi kullanacağız." dedi.

Galant'ın bu açıklamasının ardından Lübnan Başbakanı da yeni bir açıklama yaparak 'Güneye ordu konuşlandırmaya hazırız' dedi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan Ordusu'nun güneye ordu konuşlandırmaya hazır olduğunu söyledi.

İSRAİL, SURİYE-LÜBNAN SINIR KAPISINI VURDU

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Suriye ile Lübnan arasındaki Cdeydit Yabus Sınır Kapısı'nı hedef aldı.

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu, olay yerine ambulans sevk edildiği öğrenildi. Hedef alınan sınır kapısı, Lübnan'ın kuzeydoğusunu Suriye'nin başkenti Şam'a bağlıyor.

2006'DAN BU YANA İLK KEZ!

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çok katlı bir binada bulunan bir dairenin hedef alındığı gözlendi.

Beyrut'taki bu saldırı Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye Mahallesi dışında bir yere 2006'dan beri düzenlenen ilk saldırı oldu.

Yerel medyada, saldırıda, Sünni olan Cemaati İslami'nin bir mensubunun hedef alındığı öne sürüldü.

Saldırıyla ilgili Lübnan makamlarından ya da İsrail'den henüz bir açıklama gelmedi.

FİLİSTİN HALK KURTULUŞ CEPHESİ DUYURDU: 3 YÖNETİCİMİZ ŞEHİT OLDU

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda 3 yöneticisinin şehit olduğunu duyurdu.

FHKC'nin silahlı kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut’un Kola Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, söz konusu saldırıda FHKC Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Muhammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi, Cephe askeri birimi üyesi ve Lübnan'daki askeri komutanı İmad Avde (Ebu Ziyad) ile FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal'ın şehit olduğu belirtildi.

Hizbullah, İsrail saldırısında şehit olan Hasan Nasrallah'ın yerine hareketin yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyuddin'in seçildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve medya organlarında hareketin genel sekreterliğine ilişkin çıkan haberlerin bir öneminin olmadığı belirtildi.

BU KEZ DE ENSARULLAH'A SALDIRDI

İsrail Ordusu'nun bir başka operasyonu da Yemen'in liman kenti Hudeyde'ye yönelik oldu. İsrail güçleri çok sayıda savaş uçağıyla Ensarullah'a ait askeri hedefler vurdu. Saldırıda çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu bildirildi. Vurulan noktalar arasında enerji santralleri ve Ensarullah'ın petrol ihracatı için kullandığı bir liman da bulunuyor.

Saldırının Ensarullah tarafından İsrail'e yönelik son saldırılara yanıt niteliğinde olduğu belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırının ardından yaptığı açıklamada "İsrail'in düşmanlarını mesafe fark etmeksizin vuracağız" dedi. İran Dışişleri Bakanlığı ise saldırıları kınadı.

Ensarullah, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerika Birleşik Devletleri dönüşünde kullandığı Ben Gorrion Havalimanı'nı balistik füzeyle hedef almıştı. Füze de İsrail hava savunma sistemleri tarafından düşürülmüştü.

PEZEŞKİYAN'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

İran Devlet Televizyonuna konuşan, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve Avrupalı liderlerin, Heniyye suikastına karşılık vermemesi halinde Gazze’de ateşkes ilan edeceklerine dair kendilerine söz verdiğini ancak bunu yerine getirmediklerini söyledi.

Pezeşkiyan, "Şehit Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı. Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır." ifadelerini kullandı.

HAMAS'IN LÜBNAN LİDERİ ŞEHİT OLDU

HAMAS, Lübnan'daki yöneticilerinden Fetih Şerif Ebu el-Emin'in, ülkenin güneyindeki El-Bass Kampı'nda bulunan evine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olduğunu duyurdu.

Sonraki Haber