Gece yatmadan önce tüketen zayıflıyor! Etkisi inanılmaz! İşte mucizevi formül...
Yoğurt kürleri düzenli tüketildiğinde vücutta biriken ödem ve toksinleri de atıyor. Bu özelliği sayesinde şişkinliği önlüyor. Özellikle gece 1 kase tüketilen yoğurt kürü gece boyunca yağların yakılmasını sağlıyor.
Fazla kilolarınız artık kabus haline geldiyse ve diyet yaptığınız halde hedeflediğiniz kiloya ulaşamıyorsanız yoğurt kürlerine bir şans verebilirsiniz. Kilo vermek uzun ve sabır gerektiren bir iştir. Ancak evde kolayca hazırlayacağınız bu yoğurt kürleri içi vücudunuzdaki yağları hızlı bir şekilde yakabilirsiniz. Kilo vermeye yardımcı olan en etkili yoğurt kürlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.
YOĞURDUN CİLDE FAYDALARI NELER?
Yoğurt, laktik asit bakterileri tarafından süt bileşenlerinin insan beslenmesinde yararlı olan metabolik ürünlere dönüştürüldüğü tüm bileşenleri içerir. Özellikle laktoz intoleransı olan kişiler, süt yerine yoğurt benzeri ürünleri daha rahat tüketebilir. Laktoz intoleransı; insan vücudunda laktozu parçalayan enzimin yetersizliğinde görülür. Yoğurtta laktoz, laktik asite dönüştüğü için enzim eksikliği problem yaratmaz.
Yoğurt üretilirken mayalanma sonucu ortaya çıkan faydalı bakteriler, bağırsak hareketliliğini artırarak bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kalın bağırsakta oluşan toksik maddeleri emerek dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca kolesterol seviyesini düşürür ve kan şekeri seviyesini korur.
EN POPÜLER KARIŞIM: YOĞURT VE PUL BİBER
cnnturk.com'un haberine göre; Popüler yoğurt kürleri arasında yer alan pul biber ve yoğurt karışımı yağları cayır cayır yakıyor. Yoğurt ve pul biber yağ yakan ve metabolizmayı hızlandıran besinlerdir. Bu besinler düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırır ve kilo verdirir. Yoğurt aynı zamanda kan şekerini dengeler ve tok tutar.
1 kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyin. Güzelce karıştırın. Her gece yatmadan önce 1 kase tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uygulayın.
YOĞURT BESİN DEĞERİ YÜKSEK BİR GIDA
Yoğurt yapımı sırasında sütün kuru maddesindeki artış, süt proteinleri konsantrasyonunu da artırır. Dolayısıyla hem protein içeriğinin yüksek olması hem de proteinlerin yüksek biyolojik yararlılığı nedeniyle yoğurdun beslenme açısından önemi artar.
YOĞURT KALORİSİ DÜŞÜK BİR BESİN
Bir orta ebatlı kasesinde yaklaşık 120 kalori bulunan yoğurt düşük kalorili besinler arasında sayılabilir. Bu nedenle düzenli olarak yoğurt tüketirseniz hem yoğurdun sağlığınıza faydalarından yüksek seviyede yararlanırsınız hem de fazla kalori almamış olursunuz. Öte yandan tükettiğiniz yoğurdun ev yapımı olmasına dikkat etmenizde yarar var çünkü ev yapımı yoğurt, fabrikasyon yoğurtlara göre çok daha sağlıklı ve yararlı.
ENERJİ VEREN YOĞURT VE ZERDEÇAL
Zerdeçal ile bir araya gelen yoğurt enerji veriyor. Gün boyu kendinizi daha zinde hissetmenize yardımcı oluyor. Düzenli tüketildiğinde yavaşlayan metabolizmayı harekete geçiriyor. Bu kürün içerisinde limon da bulunuyor. Limon içerisinde C vitamini bulunduğu için zayıflarken bağışıklığınızı da güçlendiriyor. Bu karışım sayesinde fazla kilolarınızı daha kısa sürede yakabilirsiniz. Yarım çay kaşığı zerdeçal, yarım limon ve 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurdu bir kabın içerisinde karıştırın. Hazırladığınız kürü gece yatmadan önce tüketin. Bu yoğurt küründen sonra hiçbir şey yemeyin.
YOĞURDUN SAÇA FAYDALARI
İçeriğindeki maddeler nedeniyle düzenli yoğurt tüketiminin saç sağlığına faydaları da var. Yoğurtta bulunan B5 vitamini saç sağlığı açısından çok önemli. B5 vitamini sık karşılaşılan saç dökülmesi sorununa karşı saçı dirençli hale getiriyor. B5 vitamininin saç sağlığına bir diğer katkısı ise saçın incelmesine karşı etkili olması. Yoğurdun içerisinde bulunan laktik asit ise saç derisini temizleyip koruyarak saçı daha sağlıklı hale getiriyor.
Çalışmalar, süt ve süt ürünlerinin düzenli tüketiminin yüksek kan basıncı riskini azalttığını gösteriyor.
Yoğun egzersiz çalışması sonrasında protein içeriği yüksek yoğurt, iyi bir seçimdir. Protein, kasların kendini toparlaması için gerekir.
KEMİK ERİMESİNE KARŞI YOĞURT
Kalsiyum, güçlü kemikler ve sağlıklı dişler için çok önemlidir. Yoğurt kalsiyumun çok iyi bir kaynağıdır. Vücut yeterli kalsiyum aldığında alınan bu kalsiyum doğrudan kemikler için kullanılır. Bu anlamda osteoporozun önlenmesinde önemi ortaya çıkar. Yoğurttaki kalsiyum ve D vitamini kombinasyonu sayesinde, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca D vitamini kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli görevi vardır. Günde 3-4 porsiyon yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşmada rol oynayarak daha güçlü savunma sistemi oluşumunu destekler.
HER YAŞTA TÜKETİN
Çocuklar, gelişme çağındaki gençler ve orta yaştaki bireylerde yoğurt tüketimi çok önemlidir. Çocukluk ve ergenlik dönemi büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu dönemlerdir. Bu dönemlerde boy uzaması, kemik gelişimi ve özelikle de yeni dokuların yapımında yoğurdun önemli görevi vardır. Çocuklar için diş gelişiminde de çok önemli yere sahiptir. İçerdiği kalsiyum, kemik gelişimi ve boy uzaması için en gerekli mineraldir. Bu görevinde fosfor da en büyük yardımcısıdır. Çocukluk ve ergenlik döneminde yoğurdun gereksinmeler doğrultusunda mutlaka tüketilmesi gerekir. Ayrıca osteoporoz (kemik erimesi) riskini önleme ve kemik sağlığı açısından, yaş ilerledikçe de yoğurt tüketimine dikkat edilmelidir. Kısacası yoğurt, yaşamın her döneminde oldukça önemlidir.
ALTIN YOĞURT KÜRÜ İLE TIĞ GİBİ İNCE VÜCUT
Altın yoğurt kürünün içerisinde yoğurt, zeytinyağı, zencefil tozu, zerdeçal tozu ve tarçın yer alıyor. Bu bol malzemeli yoğurt kürü, düzenli tüketildiğinde metabolizmayı adeta uçuruyor. Yağ yakımını destekliyor. Özellikle göbek ve basen bölgesinde depolanan yağları parçalıyor. Altın yoğurt kürü her gece 1 kase tüketildiğinde tokluk hissi sağlıyor ve açlık krizlerini engelliyor. Fazla kalori alımını engellediği için diyet yapmanızı kolaylaştırıyor. 4 yemek kaşığı yağsız yoğurt, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı zencefil tozu, 1 çay kaşığı zerdeçal tozu, 1 çay kaşığı tarçın. Tüm malzemeleri 1 kasenin içerisinde karıştırın Altın yoğurt kürünü 2 günde 1 aç karna tüketebilirsiniz.
YOĞURDUN YEŞİL SUYUNU DÖKMEYİN!
Yoğurdun yeşil suyu kesinlikle dökülmemeli, zengin bir vitamin kaynağı olan bu su, çorbalara karıştırılabilir veya ayran gibi içilebilir. Ara öğünlerde ise nane, salatalık, birkaç kaşık yoğurt ve suyu cacık yapılarak tüketilebilir. Yoğurt suyunun süzülmesiyle bu suyun içerdiği yüksek miktardaki riboflavin de kaybedilir. Oysa riboflavin, büyüme, doku yenilenmesi ve enerji metabolizmasında görevlidir. Bir diğer önemli nokta ise, kolesterol hastaları yoğurdun kaymağını tüketmemeli ve az yağlı olan süt ve süt ürünlerini tercih etmelidirler.
NE KADAR TÜKETİLMELİ?
Günlük tüketilmesi gereken yoğurt miktarı diğer süt ürünlerinin tüketilme durumuna göre değişmektedir. Eğer süt ve peynir hiç tüketilmiyorsa yoğurdu porsiyon olarak arttırmak gerekir. Ayrıca günlük alınması gereken miktar kişilerin enerji gereksinmesine göre de farklılık göstermektedir. Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir. Tüketilecek yoğurdun ev yapımı ve doğal olması önemlidir.
ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER NE KADAR TÜKETMELİDİR?
Süt ve süt ürünlerinde tüketilmesi gereken miktar; yaş, cinsiyet ve fizyolojik duruma (büyüme ve gelişme dönemi, gebelik ve emzirme dönemi, yaşlılık vb) göre değişiklik göstermektedir.
-
1-3 yaş grubu çocuklar için 4 porsiyon/gün
-
4-6 yaş arası çocuklar için 3-4 porsiyon/gün
-
7-9 ve üzeri yaş çocuklar için 3 porsiyon/gün
-
10-18 yaş grubu çocuklarda 4 porsiyon/gün
-
Yetişkinler; günlük 3 porsiyon, 65 yaş ve üzeri bireyler ise 4 porsiyon süt ve süt ürünleri tüketmelidir.
Menopoz dönemi beslenmesinin en önemli besini yoğurttur. Kalsiyum açısından zengin olan yoğurt bu dönemde oluşacak kemik kayıplarının tedavisinde ve oluşumunun engellenmesinde en büyük yardımcıdır. Az yağlı, ev yapımı yoğurtlar tercih edilmelidir.
BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRAN YOĞURT VE SODA
Yoğurdun içerisinde soda ve limon suyu karıştırarak hazırlayacağınız bu kür bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor. Vücuttaki şişkinliği önlüyor. Ödem ve toksini kısa sürede vücuttan dışarı atıyor. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle yağ yakımını destekliyor. Yoğurdun içerisine limon suyunu ekleyip karıştırın. Ardından yavaş yavaş maden suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu kürü kahvaltıdan 30 dakika önce ya da uyumadan 30 dakika önce tüketin.
EVDE YOĞURT YAPIMI
Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
-
1 Litre süt (Ben günlük süt kullandım, paket sütle istenilen kıvam tutmayabiliyor)
-
1 yemek kaşığı yoğurt (Foça’nın hazır yoğurdunu kullandım)
-
Çay kaşığının ucuyla tuz (ya da şeker)
Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Sütü çelik tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz, köpürmeye başlayınca kepçeyle havalandırarak karıştırıyoruz ve altını biraz kısıyoruz.
-
Sütün; üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Nasıl anlarım diye düşünmenize gerek yok tencerenin kenarına bakınca yaklaşık 1 parmak eksildiyse tamamdır.
-
Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Benimki 15 dakika bekleyince istenilen sıcaklığa geldi.
-
Anlamak için; serçe parmağımızı sütün içine sokuyoruz, içimizden 7 saniye sayıyoruz, parmağımızın o ana kadar zor dayanması lazım. Eğer bu sıcaklıktaysa mayalanma zamanı gelmiş demektir.
-
Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu koyup, pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Ardından tenceredeki sütün içine döküyoruz, sütten kaba biraz alıp, boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar tekrarlıyoruz.
-
Tenceredeki sütün güzelce karışmasını sağlıyoruz ki her yanı mayalansın.
-
Mümkünse cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan, 10-15 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp kapattığımız fırına, koyuyoruz.
-
Fırının kapağını hiç açmadan 4-4,5 saat bekletiyoruz.
-
Sürenin sonunda çok sallamadan, yine ağzı açık olarak buzdolabına koyuyoruz.
-
7 saat süreyle buzdolabında bekletip, kapağını kapatabiliriz.
-
İşte siz de taş gibi, enfes bir yoğurt yaptınız, ellerinize sağlık.