Davutoğlu: Benim için 'Ortadoğu'nun en tehlikeli adamı' denir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında ABD’li bir yetkilinin kendisi için ‘Ortadoğu’nun en tehlikeli adamı’ dediğini iddia etti. Davutoğlu ayrıca Suriye ile 'yeniden normalleşme' gündemini hedef alan açıklamalarına da devam etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

Dışişleri ve Başbakanlığı döneminde Suriye ile ilişkilerin kopmasında önemli rol oynayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD’li bir yetkilinin kendisi için ‘Ortadoğu’nun en tehlikeli adamı’ dediğini iddia etti.

SURİYE İLE NORMALLEŞMEDEN 'RAHATSIZ'

Suriye ile "yeniden normalleşme" gündeminin konuşulduğu bugünlerde peş peşe açıklamalarla süreci tersine çevirmeye çalışan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye ile görüşme" mesajlarını da hedef aldı. Davutoğlu, "Tasvip etmediğim şu, Türkiye cumhurbaşkanı, Suriye cumhurbaşkanından görüşme talep etmez. Altyapısı oluşur, bütün kurumlar görüşür, birlikte adım atılır. Benim gururumu rencide eden husus, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı makamına yakışmayacak şekilde illa 'Şunu yaparsan görüşürüz' yaklaşımı." dedi.

KİMYASAL SİLAH YALANINA SARILDI

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'a konuşan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Esad orada kaldı ama Suriye yerle yeksan oldu. Bugün bu olayların sorumluları karşısında, bizimle çalışmayı kabul etmeyen İran var. Suriye ve Esad bugün zayıftır. Türkiye'nin AB perspektifi vardı, yükselen prestiji vardı. Esad'la Türkiye ile yürümek istiyordu. İran, Suriye'nin yapısını korumasını istedi. Biz kuvvetli, bölünmemiş ve halkıyla bütünleşmiş Esad istiyoruz dedik. Kimyasal silah kullanılmış. Geçen bir sosyal demokrat arkadaş 'Suriye'de niye halk ayağa kalktı' dedi. Çok basit cevap verdim: 'Şimdi anayasaya AK Parti ve Cumhur İttifakı dışında hiçbir parti kurulamaz dense ne dersin? dedim. 'Ayağa kalkarım' dedim. Suriye'de de bu böyle."

Sonraki Haber