Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Gençler dini sorunlu görmeye başladılar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Gençler, Satanizme, Deizm’e ve bu cinayetin arkasındaki bir çok sosyal medya faktörüne yöneliyorlar. Neden bu manevi boşluk? Çünkü gençler ‘dini temsil ediyorum’ diyenlerde gördükleri yanlışlıklar dolayısıyla dini sorunlu görmeye başladılar.' dedi.

Saadet- Gelecek Partisi TBMM ortak grubunda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki genç kesimin İslam dininden uzaklaştığını ifade etti. Davutoğlu, "Gençler, Satanizme, Deizm’e ve bu cinayetin arkasındaki bir çok sosyal medya faktörüne yöneliyorlar. Neden bu manevi boşluk? Çünkü gençler ‘dini temsil ediyorum’ diyenlerde gördükleri yanlışlıklar dolayısıyla dini sorunlu görmeye başladılar. Bütün muhafazakar kesimin sivil toplum kuruluşlarına, iktidarda olan arkadaşlarımıza, hepsine sesleniyorum. Kaybediyoruz gençleri." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Bu mesele herhangi bir toplumsal kesimin meselesi değil. Bu mesele herhangi bir gençlik toplumunun meselesi de değil. Bu mesele, sosyal medyanın gençlerin ahlakını bozması da değil. Hayır. Her zaman yaşandı bu teknolojik değişimler. Gençler, Satanizme, Deizm’e ve bu cinayetin arkasındaki bir çok sosyal medya faktörüne yöneliyorlar. Neden bu manevi boşluk? Çünkü gençler ‘dini temsil ediyorum’ diyenlerde gördükleri yanlışlıklar dolayısıyla dini sorunlu görmeye başladılar. Bütün muhafazakar kesimin sivil toplum kuruluşlarına, iktidarda olan arkadaşlarımıza, hepsine sesleniyorum. Kaybediyoruz gençleri. Neden biliyor musunuz? Her gün ayet, hadis okuduktan sonra, mülakatla 90 alan çocuğun yerine yakınınız diye 60 alan çocuğu işe alırsanız, o çocuğun dine de güveni kalmaz.’’

'ŞİDDETE KARŞI MİLLİ SEFERBERLİK ŞART'

Türkiye'de gençler arasında artan uyuşturucu madde kullanımına dikkat çeken Davuoğlu, ''Tek tek ailelere destek olacak bir projenin hayata geçirilmesi lazım. Burada hem sivil toplum kuruluşları hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem de öğretmenlerle bir kampanya başlatılmalı. Şiddetin her türüne karşı milli bir seferberlik başlatılması şart'' Türkiye'nin en maruf mafya liderleri anlı şanlı törenlerle, zırhlı araçlarla dolaşıyorsa, gençler ona özenir. Devlet kimseye racon kestirmez'' dedi.

'DİNDAR NESİL DİYE DİYE NERELERE GELDİK'

''Türkiye’nin kaderi, iktidarın kendisini çok ciddi bir özeleştiriden geçirmesine bağlı’’ diyen Davutoğlu, AK Parti’ye dönük eleştirileri ise şu sözlerle sıraladı:

''Biz söylüyoruz, eleştiri oluyor. Gocunuyorlar, üzülüyorlar. Bizim görevimiz hakkı söylemek. Hiçbir şekilde birilerinin hoşuna gidecek sözü söylemek değil. Bir öz eleştiri yapın. 22 yıl sonra dindar bir nesil diye gele gele nasıl bir nesile geldik diye bir öz eleştirisini yapın. Bizi dinlemiyorsunuz, vicdanınızı dinleyin. Türkiye'de siyaset yeniden şekilleniyor. Kimse bizim düşmanımız değil''

İMAMOĞLU'NA DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunana Davutoğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilecek hukuki ceza karşısında tutumumuz açıktır. Siyaseten verilen her türlü cezaya karşı çıkarız. Kim olursa olsun. Can Atalay olayında olduğu gibi. Ama hala Filistin’in haklı davranışına ‘terörist’ diyen bir ana muhalefet partisi yetkilisi çıkarsa, ona da insanlık dersini veririz. Kimsenin gözünün yaşına bakamayız’’ diye konuştu.

Sonraki Haber