Genç kızdan skandal paylaşım: İkbal gibi olacağımı bilsem de gelirim

Semih Çelik'in, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i canice katletmesinin yankıları sürerken genç bir kız akıllara durgunluk veren bir paylaşım yaptı. Genç kızın İkbal'in katledilmesine atıfta bulunarak 'Sonumun İkbal gibi olacağını bilsem de koşa koşa gelirim sana.' şeklindeki paylaşımı tepki yarattı.

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in katledilmesinin yankıları sürüyor. Aileler ise sosyal medya platformlarında çocukların denetimini nasıl sağlayacakları konusunda endişeliyken genç bir kızın sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım büyük tepki topladı.

Genç kız yaptığı paylaşımda, "Hele bir çağır sonumun İkbal gibi olacağını bilsem de koşa koşa gelirim sana. Öyle bir mevzu işte" ifadelerine yer verdi.

Genç kızın yaptığı skandal paylaşım sosyal medyadaki denetim mekanizmalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlaşıldı.

'Sosyal medyada denetim nasıl sağlanmalı?' sorusunu Aydınlık’a değerlendiren Psikiyatrist Prof. Dr. Defne Tamar Gürol, "Sosyal medya maruz kaldığımız şiddet olayları ile başa çıkmamızı daha da güç hale getirmeye hizmet edebiliyor. Emniyeti sağlayacak olan devlet aygıtları olmak zorundadır, biz de korunduğumuza, emniyette olduğumuza inanmaya ihtiyaç duyarız." ifadelerini kullanmıştı.

Gürol, sosyal medyadaki denetim mekanizmalarının kurulmasının devletin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak "Ailelerin çocuklarının girdiği platformlar konusunda çok bilinçli olması gerekiyor. Ancak burada da devletin çocukları koruyucu işlevine ihtiyaç var. Dijital platformlardaki çiğ şiddet ve cinsel içeriklere yönelik bir denetim mekanizması kurmak devletin sorumluluğunda bir konu.” şeklinde konuşmuştu.

Sonraki Haber