Bronz madalya, altın jenerasyon... Basketbolda gelecek ışıl ışıl!

19 Yaş Altı Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası üçüncülük maçında ABD'yi sahadan silerek bronz madalyaya hak kazandı. Gençlerimizin basketbolu sayesinde, A Milli Takım seviyesinde umutlu olmak için artık daha çok sebebimiz var.

FIBA Erkekler 19 Yaş Altı Dünya Kupası'nda üçüncü olan milli basketbolcularımız, ülkemize büyük sevinç yaşattı. Macaristan'daki turnuvanın üçüncülük maçında, organizasyon tarihinde 8 şampiyonluğu bulunan ABD'yi 84-70 mağlup eden ay-yıldızlılar, bronz madalya kazandı.

Başantrenör Fikret Doğan idaresindeki oyuncularımız, müsabakanın başından sonuna dek ABD'ye karşı büyük üstünlük kurdu. Tarihi galibiyetin mimarlarından Ege Tan Yıldızoğlu 20 sayı, 8 asist; Berke Büyüktuncel 19 sayı, 5 ribauntla öne çıktı. Milli Takımımız, böylece 2015 yılından sonra bir kez daha bronz madalya gururu yaşadı.

Genç sporcularımızın ortaya koyduğu takım oyunu ve karakter, kısa zaman içerisinde A Milli Takım düzeyinde yeni ve başarılı bir jenerasyon yakalayacağımızı müjdeledi.

'BAŞARI TESADÜF DEĞİL'

Öte yandan, ay-yıldızlıların takım kafilesi, dün sabah saatlerinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den kalkan uçakla İstanbul Havalimanı'na geldi.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Vekili Ömer Onan, "Tarihimizdeki ilk ABD galibiyetini aldık. Çocuklarla gurur duyuyoruz. Bu jenerasyon geçen sene İzmir'de Avrupa ikincisi olmuştu. Dünya Kupası'nda tek mağlubiyetle üçüncü olduk. Hocamız Fikret Doğan, ekibi ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Yüreklerini ortaya koydular. Bu jenerasyonun çoğu 3-4 sene içinde A Milli Takım'a adapte olacaktır. Bir altın jenerasyon çıkabilir. Üst üste madalya alarak bu başarının tesadüf olmadığını gösterdiler." ifadelerini kullandı.

'RAKİP KİM OLURSA OLSUN...'

Başantrenör Fikret Doğan, mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, "Çocuklarımız yine çok önemli bir iş başardı. Geçen sene İzmir'de benzer bir başarı yaşatmışlardı. Bu sene de dünya üçüncülüğünü aldık. Yendiğimiz takım da dünyadaki 1 numaralı basketbol ülkesi. Çok sevinçliyiz." şeklinde görüş belirtti.

Takım kaptanımız Berke Büyüktuncel, kazanılan madalyadan dolayı gururlu olduklarını dile getirdi. "Bizim için büyük bir başarı oldu." diyen milli basketbolcu, "Takım arkadaşlarıma, bizi orada ve televizyon başında destekleyen herkese teşekkür ediyorum. ABD maçında sahada 'Türkiye' seslerini duyduk. Bizim için çok önemli bir madalya oldu. Yarı final maçında İspanya'ya yenildik. Ülkemize madalyayla dönmek istediğimiz için ABD maçına daha hırslı çıktık. Karşımızdaki takım kim olursa olsun kazanacağımıza emindik." değerlendirmesini yaptı.

Turnuvada en iyi 5'e seçilen Berke, "Kendi performansımın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Dünya üçüncülüğü kazandık. Bunu takım arkadaşlarım ve antrenörlerimizin sayesinde gerçekleştirdik. Dünya üçüncülüğünün gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD karşılaşmasının yıldızlarından Ege Tan Yıldızoğlu ise şunları kaydetti: "Çok mutluyum. Macaristan'a ülkemizi temsil etmek için gittik. İspanya maçından sonra toparlanmak için bir yol bulduk. İspanya maçının sonucunda Emir Arda'nın sakatlığı da etkili oldu. Onun için oynadık. Ülkemizi, ailelerimizi ve Emir Arda'yı çok güzel temsil ettik."

BERKE'YE BÜYÜK ONUR

2,06 metre boyundaki forvetimiz Berke Büyüktuncel, turnuvanın en iyi beşine seçildi. Berke, ödülünü almaya Türk bayrağı ile çıktı. Oyun kurucumuz Ege Tan Yıldızoğlu ise en iyi ikinci beşte yerini aldı.

Sonraki Haber