Genital bölge temizliğini yanlış yapıyor olabilirsiniz! İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Özel bölge temizliği, başta cinsel sağlık olmak üzere vücudun genel işleyişi açısından oldukça önemli. Peki, bu bölgenin nasıl temizlenmesi gerektiğini biliyor musunuz? İşte genital bölge temizliği...

Cinsel organların yer aldığı bölgenin temizliğini doğru ve dikkatli biçimde gerçekleştirdiğinizi düşünüyor musunuz? Genital bölge temizliği konusunda yapılan yanlışlar, ciddi sorunların meydana gelmesine sebebiyet verebilir. Özel bölge temizliğinin püf noktaları yazımızın devamında sizlerle...

Kadınlarda genital bölge temizliği

Vajina, kendi kendini temizleyebilen ve hasarlı dokuları onarabilen bir organ. Çeşitli salgılar üreterek hücresel yenilenme süreçlerini gerçekleştirirken zararlı nitelik taşıyan kir ve mikropları da dışarıya atar. Bu nedenle aslında kadınlarda özel bölge temizliğinde sabun vb. maddeleri kullanmaya gerek yoktur. Ayrıca genital bölgeyi duş jeli gibi ürünlerle yalnızca dıştan yıkasanız bile kimyasalın bir kısmı vajinanın içine kaçabilir. Bu durum da vajinanın genel yapısına faydadan çok zarar verir.

Genital bölge temizliği nasıl yapılmalı?

Özel bölgeleri temizlerken sabun ve duş jeli gibi kimyasal ürünler kullanmamaya özen gösterin. Eğer mümkünse yalnızca su ile yıkamaya çalışın. Çünkü genital bölgeyi kimyasal içerikli temizlik maddeleri ile yıkamak, yararlı mikroorganizmaların azalmasına sebebiyet verir. Bu durum da vücudunuzun tehlikeye açık bir duruma gelmesine zemin hazırlar.

Özel bölge temizliğinde jilet kullanımı

Genital bölgenizde yer alan kılları jiletle temizlerken olabildiğince hassas davranın. Jilet uygulamasını sert şekilde yapmak, hem kıl köklerinde hem üst deri olarak adlandırılan epidermiste istenmeyen tahribatlara yol açabilir. Bu durumda bölgenin doğal ve sağlıklı yapısı bozulur.

Özel bölge temizliğinde ağda kullanımı

Genital bölgedeki kılları ağda ile almak; kıl köklerinde batık, apse veya iltihap oluşumuna sebebiyet verebilir. Cinsel organlarda yanık oluşumuna, sarkmalara veya yırtılmalara yol açabilir. Bu nedenle zorunlu durumlar haricinde özel bölgenize ağda yapmaktan olabildiğince kaçınmanız tavsiye edilir.

Genital bölgeye epilasyon yapılmalı mı?

Genital bölgeye epilasyon uygulaması yapmak, doğru bilinenin aksine hijyenik bir ortam sağlamaz. Özel bölgelerin ve derinin doğal yapısında olumsuz değişimlerin meydana gelmesine yol açabilir.

Genital bölge temizliğinde iç çamaşırın önemi

Eğer gün içerisinde çok fazla terleme veya akıntı problemiyle karşılaşıyorsanız iç çamaşırlarınızı her gün değiştirmeye özen gösterin. Genital bölgenizin sağlığını korumak için pamuklu iç çamaşırları kullanmaya dikkat edin. Ayrıca iç çamaşırlarınızı makinede yıkarken yumuşatıcı kullanmayın. Çünkü yumuşatıcı kullandığınız çamaşırlar, özel bölgenizin doğal florasını değiştirir.

İlişki sonrasında özel bölge temizliği

Cinsel ilişki sonrasında vajinal duşlardan olabildiğince kaçının. Daha iyi temizlenmek adına vajinanın içerisini temizlik maddeleri ile yıkamak uzun vadede oldukça tehlikeli ve sağlıksız bir yöntemdir.

Sonraki Haber