‘Gerçek suçluları gizliyorlar’

Kremlin, NATO’yu Kuzey Akım boru hattında meydana gelen patlamalardan aklamaya çalışan Batı medyası haberlerinin senkronize bir yanlış bilgilendirme kampanyasının özelliklerini taşıdığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bunun dikkatleri gerçek suçlulardan saptırma girişimi gibi göründüğünü bildirdi. Anonim kaynaklı haberler, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un ABD Başkanı Joe Biden ve diğer yetkililerle bir araya geldiği Washington ziyaretinden sadece birkaç gün sonra ortaya çıktı.

Salı günü New York Times, ABD'li yetkililere ve belirtilmeyen yeni istihbarata dayanarak, Baltık Denizi'nin altından Rusya ve Almanya'yı birbirine bağlayan boru hatlarına eylül ayında düzenlenen saldırının arkasında "Ukrayna yanlısı bir grubun" olabileceğini bildirdi. Haberde ismi verilmeyen kaynaklar ayrıca olayda "hiçbir Amerikan ya da İngiliz vatandaşının yer almadığını" iddia etti.

Aynı gün Alman devlet televizyonu ARD, SWR radyosu ve Die Zeit gazetesi olayı araştıran Alman müfettişlerin saldırıda kullanıldığı bildirilen botun iki Ukraynalının sahibi olduğu Polonya merkezli bir şirkete ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Sonraki Haber