Gezici konsolosluk yaygınlaşıyor

Dışişleri Bakanlığı’nın Nisan ayında başlattığı gezici konsolosluk hizmeti Kiel’in ardından hafta içinde Münster bölgesinde de uygulanmaya başlandı. Salgından dolayı pasaport yoğunluğunu azaltmak için başlatılan uygulama, 20 Haziran’da Kessel’de yeniden yapılacak.

PASAPORTLAR

EVLERE GÖNDERİLECEK

T.C. Hamburg Başkonsolosluğu bölgesinde bulunan Kiel kenti, konsolosluk görevlilerini geçen hafta ağırladı. Vatandaşlar İnterTürkspor sahasında yapılan uygulamaya yoğun ilgi gösterdi. Salgın koşullarında eyaletler arası seyahati ve yoğunluğu en aza indirmek için yapılan uygulamada, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel de hazır bulundu. Hizmet hakkında bilgi veren Sunel, sadece pasaport başvurularının alındığını, yaklaşık 100 kişinin işlemlerinin yapıldığını belirtti. Program kapsamında özellikle 65 yaş üstü yaşlılara ve engellilere öncelik verildi. Vatandaşın memnuniyeti dikkat çekti.

VATANDAŞLARDAN

TEŞEKKÜR

Münster Başkonsolosluğu, gezici hizmetini Paderborn kentinde sundu. Paderborn Kaymakamlığının tahsis ettiği bir binada beş kişilik ekiple çalışma yapan konsolosluk görevlileri, 30 kişinin pasaport işlemlerini gerçekleştirdi.

T.C. Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz da uygulamada hazır bulundu. Davaz, şöyle konuştu: “Özellikle 10 yılı doldurmuş ve konsolosluğumuza gelmekte zorluk çeken yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza hizmet vermek amacıyla başlatılan bu uygulama, vatandaşlarımız tarafından büyük takdir topladı. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız memnuniyetlerini dile getirerek devletimize teşekkür ettiler.” Davaz, Alman makamlarının da desteğiyle gerçekleşen çalışmanın 23 Haziran’da tekrarlanacağını belirtti.

20 HAZİRAN’DA

YENİDEN KASSEL’DE

Frankfurt Başkonsolosluğu da gezici konsolosluk hizmeti sunan başkonsolosluklar arasında. Bir öncekini 6 Haziran’da Kassel kentinde sunan başkonsolosluk görevlileri, vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı 20 Haziran’da yeniden uygulama yapacaklarını açıkladılar. Başkonsolos Erdem Tunçer, izin dönemi nedeniyle artan ilgiden dolayı Alman makamlarına yeniden başvurduklarını açıkladı. Çalışma için Alman makamlarından da izin alınması gerektiğini belirten Tunçer, bürokratik işlerden dolayı daha geniş bir kesime duyuru yapamadıklarını, buna rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Sonraki Haber