Godfather'daki o sahnenin ayrıntıları ortaya çıktı! Dikkat çeken portakal detayı

Tüm zamanların en iyi filmleri arasında yer alan Godfather serisiyle ilgili hiç bilinmeyen bir ayrıntı ortaya çıktı. Marlon Brando, Robert De Niro ve Al Pacino gibi yıldızların yer aldığı film serisinde Vito Corleone'nin öldürüldüğü sahnede neden portakal kullanılmıştı? İşte cevabı

This browser does not support the video element.

Francis Ford Coppola'nın yönettiği, Marlon Brando, Robert De Niro, Al Pacino gibi dünyaca ünlü yıldız isimlerin başrolde yer aldığı Godfather adını kült filmler listesine yazdırdı. Bugün dahi en çok izlenen filmler arasında yer alan Godfather'la ilgili hiç bilinmeyen bir ayrıntı ortaya çıktı.

GODFATHER SERİSİNDE İLGİNÇ PORTAKAL AYRINTISI

Üç filmlik Godfather serisi, ilk kez 15 Mart 1972'de gösterime girdi. 20 Aralık 1974'te serinin ikinci filmi geldi. 25 Aralık 1990'da yayınlanan üçüncü filmle ise efsaneye dönüşen Godfather serisi tamamlanmış oldu.

PORTAKAL SAHNESİNDEN SONRA TRAJEDİ YAŞANDI

Mario Puzo'nun 1969 yılında yazdığı romandan uyarlanan film serisi tüm zamanların en iyi filmi olarak gösteriliyor.

Özellikle, "İntikam, soğuk yenilen bir yemektir", "Dostlarını kendine yakın tut, düşmanlarını daha da yakın", "Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım" gibi repliklerle hatırlanan Godfather serisinde bilinmeyen bir portakal ayrıntısı ortaya çıktı.

Film serisinde portakalın olduğu her sahneden sonra bir ölüm ya da trajedi yaşanmıştır. Örneğin, filmdeki baş karakterlerden Vito Corleone sokakta portakal alırken vurulur ve portakallar caddenin karşısına dağılır.

GODFATHER'DA NEDEN PORTAKAL SAHNELERİ VAR?

"Neden portakal kullanılıyor?" sorusuna ise Yazar Harlen Lebo yanıt veriyor.

The Godfather Legacy kitabında Lebo bu durumu, "Bu filmin parlak renklerle ilgili olmayacağını biliyorduk ve turuncular güzel bir kontrast oluşturuyor. Kimsenin 'Hey, portakalları sembolik bir mesaj olarak severim' dediğini hatırlamıyorum" diye açıklıyor.

YÖNETMEN COPPOLA KÖKLERİNE SAYGI İÇİN Mİ KULLANDI?

Godfather serisinin yönetmeni Francis Ford Coppola

Bir diğer iddia ise filmde yer alan portakalların Finike portakalı olduğu ve Finike sözcüğünün Ceneviz dilinde "mezar" anlamına geldiği şeklindedir. Yönetmen Coppola'nın ünlü komutan Andera Dorya'nın 6. kuşak torunu olduğu ve ona saygı amacıyla filmde Finike portakalını kullandığı iddialar arasında.

Sonraki Haber