Gökhan Büyük Hatay’dan bildirdi: Adreslere gittik ihbarlar asılsız çıktı!

6  Şubat depremlerinin ardından önceki gün meydana gelen Hatay merkezli deprem vatandaşlara  büyük panik yarattı. Depremin hemen ardından sosyal medyadan 'bina yıkıldı insanlar enkaz altında kaldı' ihbarları yapılmaya başlandı. İhbarlarda yazılan dört adrese gittik, dördü de asılsız çıktı

Depremin ardından sosyal medyadan yayılan dört tane 'enkaz var' ihbarına gittik, dördü de asılsız çıktı. Sosyal meydadaki dezenformasyon yüzünden ekipler gerçek ihbarlara ulaşmakta zorluk çekiyor.

Hatay, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin etkisini atlatamadan önceki gün tekrar iki büyük depremle sarsıldı. Önceki gün Saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği duyuruldu ardından en büyüğü 5,8 olan 90 artçı sarsıntı kaydedildi. Deprem sonucu kentteki bazı hasarlı binalar yıkıldı. Gazetemiz baskıya gittiği saatlerde açıklanan son bilgilere göre; depremlerde 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı. Enkaz altında kalanların çoğunun eşya çıkartmak için binalarda olduğu belirlendi, yetkililer evlere girmeyin çağrısını yineledi.

Gökhan Büyük

DEZENFORMASYON EKSİK OLMADI!

6,4'lük depremin ardından büyük panik yaşandı. Binalar tahliye edildi, ağır hasarlı binalar sanayiler içinde çöktü... Arabasına binen bölgeyi terk etmeye çalıştı. Gazeteci arkadaşlarımızla biz de deprem sırasında çadırların olduğu bölgedeydik. Panik içindeki bölgede dezenformasyon (bilgi bozma) da eksik olmadı. İlk şoku atlatır atlatmaz, sosyal medya üzerinden enkaz altında kişilerin olduğu yönündeki ihbarların yazıldığı adreslere gittik. Her gittiğimiz ihbarda birçok arama kurtarma ekibi olduğunu gördük. Ekipler bizi görünce 'siz de ihbara mı geldiniz, burada yıkım duyumu aldık' dediler. Biz de aynı ihbara geldiğimizi fakat yıkılan bina göremediğimizi ilettik. İhbarlar yalandı... Ekipler de yol kenarlarında gördükleri askerlerden bilgi almaya çalışıyordu.

ÜZÜNTÜDEN AĞLADILAR

Arama kurtarma ekipleri de gönüllüler de bu durumu "İnsanların canı bu kadar değersiz mi. Allah kahretsin" diyerek ifade etti. Bazısı üzüntüden ağladı.

Sonraki Haber