Gönül bağını unutmadı Berberleri getirdi

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine İstanbul’dan gönüllü olarak gelen 23 kişilik berber ekibi, depremzede vatandaşlara hizmet verecek.

Depremin ikinci gününde afet bölgesine gelem Sefa Özdemir, Elbistan’ı ve bölge halkıyla kurdukları gönül bağını unutmadı. Arama kurtarma çalışmalarında görev aldıktan sonra kentten ayrılan Özdemir, Sultangazi başta olmak üzere çeşitli mahallelerden gönüllü arkadaşlarını örgütleyerek buraya getirdi.

Aydınlık’a konuşan Özdemir, insanlara bir nebze olsun moral olmak istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Biz normalde geçen hafta gelecektik ama bugün gelebildik. Sultangazi başta olmak üzere çeşitli mahallelerden 23 kişiyiz. Buradaki depremzede vatandaşlarımıza, ailelerimize moral vermek, hijyen ve temizlik katkısı sağlamayı hedefliyoruz. Elbistan benim için çok özel bir yer. Sağ olsun arkadaşlarım da bizi kırmadı, yönümüzü buraya çevirdik. Tek amacımız insanlara bir an önce hizmet verebilmek.

‘ÇOK MUTLU OLDUK’

Heyete eşlik eden Elbistan berberlerinden Erdem Ölker, çalışmaların kaymakamlığın belirlendiği noktalarda ekipler halinde yapılacağını bildirdi. Özdemir ile afetin ilk günlerinde tanıştığını kaydeden Ölker, şöyle konuştu:

“Değerli kardeşim Erdem, depremin ikinci günü Elbistan’a geldi. Eksi 23 derecede beraber çalıştık. Sağ olsun depremzedelere yardım etti, gönül bağı kurduk. Döndükten sonra da bizi aradı, ekip oluşturduklarını aktardı. Biz de çok mutlu olduk, bizi yalnız bırakmadılar.

93 MAHALLEDE HİZMET VERECEKLER

“İnsanlar şu anda evlerinde yaşamıyor, Pınarbaşı bölgesinde bulunan çadır kentiniz başta olmak üzere, muhtarlarımızla görüşerek 93 mahallede hizmet vereceğiz. Allah arkadaşların bileğine güç versin. Kalpler kırık da olsa insanlara biraz moral vermek, yüz güldürmek için buradayız.”

Sonraki Haber