Gözlükten kurtulmak isterken kör oldu

İzmir’de ünlü bir özel hastanede çalışan göz doktorunun yaptığı ameliyat hastayı kör etti. Betül Yalçın, ameliyat sonrası sağ gözünü kaybettiğini iddia ederek maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı.

İzmir’de yaşayan Betül Yalçın, yıllardır gözlük kullanıyor, artık gözlüklere veda etmek istiyordu. Bunun için de İzmir’de ünlenmiş hastanelerden birini tercih etti. Doktor tarafından yapılan cerrahi müdahale sonrasında sağ gözünü kaybettiğini öne sürerek, hem maddi hem de manevi tazminat talebiyle dava açtı. Yalçın, İzmir Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Hasta, hatalı operasyon ve ardından gelen ihmallerin, görme kaybına yol açtığını söyledi. Yapılan ilk duruşmada mahkeme davayı kabul etti. Mahkeme, davalı hastane ve doktorun ek savunma yapması için süre verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Aydınlık, hastanın iddialarını sormak için hastanenin ilgili birimlerini aradı ancak ulaşamadı.

‘BİR GÖZÜM GÖRMÜYOR’

Hasta Betül Yalçın, yaşadıklarını Aydınlık’a anlattı:

“Burun ameliyatı geçirdim. Kulak burun boğaz (KBB) doktorum, gözlüklerin burnumu zorladığını söyleyip gözlüklerden kurtulabileceğimi söyledi. Hem bu tavsiye hem de yakınlarımın önerisiyle Çiğli’de tanınmış bir özel hastanede doktora muayene için gittim. Gözlerimde bir enfeksiyon tespit ettiler ve tedavi için yaklaşık 6 ay boyunca hastaneye gidip geldim. Her gidişimde farklı cihazlardan geçtim; göz röntgeni, ultrason, MR gibi birçok test yapıldı. Devletin karşılamadığı pek çok ilaç kullanmam gerekti ve ciddi paralar ödedim. Tek dileğim, daha iyi görebilmekti. Doktor, ameliyatı o kadar güzel anlattı ki, ‘15 dakikalık bir operasyon, çok kolay, hemen gözlüklerden kurtulacaksınız.’ dedi. Gözlüklerden kurtuldum doğru. Çünkü bir gözüm artık hiç görmüyor.”

DENEY TAHTASI YAPTILAR

Yalçın, aylarca doktor tarafından geçiştirildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Ameliyat günü iki gözüme de aynı anda müdahale edildi ve akıllı lensler yerleştirildi. O andan itibaren hayatım geri dönülmez şekilde değişti. Ameliyat sonrası gözlerimde ödemler oluştu ve görme durumum daha da kötüleşti. Kontrole gittiğimde doktor, ‘Ödem yapmış, şu ilaçları kullanın, görme en az 3 ay sonra tam olur.’ dedi. Aylar geçti, farklı ilaçlar denendi ama bir türlü iyileşme olmadı. Her kontrolde bana ücretsiz lensler verdiler, sanki gözlerimde deney yapıyorlardı. Sonunda başka doktorlara başvurdum, onlar da ‘Kornea nakli yapılmadan gözünüz düzelmez.’ dediler.”

‘YAŞAM KALİTEM DÜŞTÜ’

Hastaneye dava açan Yalçın, operasyondan sonra hayatının tamamen değiştiğini söyledi:

“Şu an sağ gözüm tamamen kör, sol gözüm de başka bir doktorun yaptığı lazer operasyonuyla biraz görmeye başladım ama gözlük takmam gerekiyor. İş değiştirmek zorunda kaldım, yaşam kalitem tamamen düştü. Şimdi marketlerdeki etiketleri bile okuyamıyorum. Göz kapağım düştü, göz rengim değişti ve kornea nakli bekliyorum. Hakkımı yasal yollarla aramaya başladım. Kimsenin başına böyle bir olay gelmemesi için dava açtım.”

Yalçın; yıllardır yaşadığı çaresizlik, kaygı ve sağlık sorunlarının yanı sıra tedavi masrafları ve iş gücü kaybı gibi maddi zararlarının da davalı hastane ve doktordan tazmin edilmesini talep ediyor.

Sonraki Haber