Gram altın zirveye hızla tırmanıyor! Altın rüzgarı hız kesmiyor! 'Gram altın için 2 gün bekleyin' uyarısı

Altın fiyatları soluk almadan 2 bin lira hedefine doğru hızla ilerliyor. Gram altın hem ons tarafından hem de dolar/TL tarafından desteğini arkasına alarak yeni zirve için hazırlanıyor. Uzmanlar 'Aralık ayı yükseliş ayıdır' diyerek gram altının gideceği rakamı açıkladı.

Altın fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Altın fiyatlarındaki yükseliş daha da hızlanacak mı diye yatırımcı merak ederken ekonomistler altın fiyatlarındaki beklentilerini açıkladı. Gram altın 2 bin lira sınırına adeta dayandı.

Uzman isim 'Gram altın için 2 gün bekleyeceğiz. Yani piyasaların açılması ile beraber rakamlar tamamen değişecek' denildi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın para politikasının sıkılaşma adımlarının tamamlandığı sinyallerini vermesinin ardından altın fiyatlarındaki yükseliş hız kazandı. Ons tarafından desteği arkasına alan gram altın haftayı tarihi zirvesini görerek kapattı.

GRAM ALTIN HIZ KESMEYECEK

Gram altın 1800 TL seviyesinden artık tamamen uzaklaştı diyen uzman isim yeni hafta dikkat çekerek sözlerine devam etti; "Kısa vadede gram altında 30 lira gibi düşüş olabilir ancak yatırımcı bu düşüşlerden korkup kaçmamalı. Ons altın tarafındaki hareket hız kazandı. Kendini 2 bin dolar üzerine atan ve orada tutunan ons altın yükseliş trendinin ikinci ayağında haftayı yükselişle açacak. 2064 dolar seviyesini zorlayacak bu da gram altında hızlı bir yükselişe neden olacak. Gram altın hız kesmeden yükselecek. Aralık ayı altın ayı olacak. Parasını altına yatıranlar için arkasına yaslanıp altının gösterisini izleme zamanı" dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN: 1 970 TL

ÇEYREK ALTIN: 3 218 TL

YARIM ALTIN: 6 435 TL

TAM ALTIN: 12 817 TL

Sonraki Haber