Gram altında 'iki güne dikkat' dedi! Yatırımcıya tarihi verdi

Altın fiyatlarında yükseliş sürerken uzman ekonomist İslam Memiş yatırımcıya iki gün önerdi. Piyasaların ABD enflasyon verisine odaklandığının işaretini veren Memiş, gram altın yatırımcısını uyardı.

Piyasalarda hareketli günler yaşanırken dolar ile gram altınla beraber Bitcoin'deki yükselişte sürüyor. Bu konuda yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Altın ve Para Piyasalar uzmanı İslam Memiş özellikle de gram altın konusunda uyarıyor.

Bu haftanın hareketli geçeceğini söyleyen İslam Memiş, “Salı günü ABD enflasyon verisi açıklanacak. Her ayın 2. haftası Amerika'daki enflasyon verisi açıklanıyor ve dolayısıyla dolar varlıklarında bir toparlanma dolar karşısındaki varlıklarda bir geri çekilme mümkün. O yüzden Salı günü öğleden sonra euro dolar paritesine 1.09 seviyesinin altına sarkmalar yaşanırsa sürpriz olmamalı. Ancak elinde bulunduran yatırımcılarda giriş için fırsat kollamalı” dedi.

ONS ALTIN TARAFINDA...

ONS altın tarafında da hareketlilikten söz eden Memiş, “ONS altın şu anda 2.179 dolar seviyesinde. Bugün 2.189 dolar seviyesine kadar yükseldi ve rekor tazeledi. Ancak hem geçen haftaki mesajlarımda hem de videolarımda ONS altın tarafında bir kar satışı beklediğimi ifade ettim. Bu düşüncem yine geçerli. Yaklaşık 80 dolar civarında bir satışın gelmesi muhtemel bir sonuç olabilir. 2.100 dolar destek seviyesini takip ediyor olacağım” şeklinde görüş belirtti.

Altın fiyatlarının yüksekliğinden de bahseden İslam Memiş “Gram altın yatırımcısı da ONS altındaki bu satışları takip etmeli. Çünkü 2100 dolar seviyesinin karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa burada tekrar bir alım fırsatı yakalayacak. O yüzden gram altın yatırımcısı Salı günü ONS altını ve Çarşamba günü takip etmeli. Bu satışların kalıcı olacağını ben tahmin etmiyorum. O yüzden ONS altın tarafında yaşanan geri çekilmeler gram altın yatırımcısına destek verecektir. 2.245 TL seviyesinde resmi kur var karşımızda. Serbest piyasalarda gram altın TL fiyatı şu anda 2.432 TL seviyesinde. Gram altın fiyatında ONS altın gibi 2.400 TL altına sarkmalar bekliyorum. Elinde altın bulunduran yatırımcı yine satış için acele etmemeli. Ancak fırsat kollayan arkadaşlarımızın da ABD enflasyon verisinden sonra da bir fırsat yakalayacağını söyleyebilirim. Bu fırsatı güzelce değerlendirmelidirler” ifadelerine yer verdi.

AYDINLIK'IN NOTU: Görüşler tamamen şahsa aittir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Sonraki Haber