Gram altından daha fazla kazandırıyor! Uzmanı 'Dünyanın ihtiyacı var' dedi! Talep patladı!

Altın fiyatları jeopolitik risklerin baskısı altında yükselmeye devam ederken. Uzmanlar bir yatırım aracına dikkat çekti. Son günlerde talep patlaması yaşanıyor. İşte altından daha çok kazandıran yatırım aracı...

Ortadoğu'daki küresel kriz emtiaları fiyatlandırmaya devam ederken talep patlaması da yaşanıyor. Altın geçen yıl yatırımcısına neredeyse yüzde 80 kazandırdı. Gram altın yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Ancak uzman isim bir yatırım aracına dikkat çekerek 'Altının yerini almaya başladı' dedi.

'CİDDİ BİR TALEP ARTIŞI VAR!'

Uzman isim son yıllarda hem bankalarda hem de fiziki piyasalarda gümüşe olan talepte ciddi bir artış yaşandığını belirterek "Gümüş, dünyanın fiziki olarak ihtiyaç duyduğu bir emtia. Bu nedenle yatırımcılara kazanç sağlayacağını öngörüyoruz." ifadelerine yer verildi.

Gümüşün gram fiyatının 23,40 TL olduğunu belirten Kuyumcular "2022 yılında altının getirisi yüzde 43 iken, gümüşün getirisi yüzde 45 oldu. 2023 yılında ise gümüşün getirisi yüzde 57 olarak gerçekleşti. Gümüş, getiri olarak gram altını geride bırakacak yükselen trendine girdi" dedi.

Sonraki Haber