Gribe daha iyi gelen bir tarif yok! Gribi bir günde bitiren çorba tarifi…

Mevsim geçişlerinin yaşandığı günlerde sizin de başınız griple dertte mi? Öyleyse sıcacık, lezzetli ve şifa dolu bir kase çorbayla bağışıklık sisteminizi güçlendirerek iyileşmeye ne dersiniz? İşte gribe iyi gelen 3 çorba tarifi…

Özellikle soğuk kış aylarında birçok kişi grip ve soğuk algınlığından şikâyetçi. Siz de bu hastalıklardan muzdaripseniz hızlıca hazırlayabileceğiniz çorbalarla iyileşebilirsiniz! Hazırlayacağınız sıcacık çorbalar, boğazınızı yumuşatırken içerisindeki sağlıklı malzemelerle vücut direncinizi artırıp bağışıklık sisteminizi güçlendirecek. Gelin hastalığınıza şifa olacak 3 çorba tarifine birlikte göz atalım.

GRİBE İYİ GELEN ÇORBA TARİFLERİ

Tavuk suyu çorbası

Hem pratik hem tamamen doğal bu çorbayı hasta olduğunuzda içebileceğiniz gibi korunmak için de tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye

Yapılışı

  • Bir tencereye tavukları, iri doğradığınız soğanı ve tuzu alın. Üzerine su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Pişen tavukları küçük küçük didikleyin.
  • Çorba tenceresine tereyağını ve unu ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız suyu ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra şehriye, tavuk ve dilediğiniz baharatları ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.

Brokoli çorbası

Sırada brokoli sevmeyenlerin bile beğeneceği bir tarif var. Brokoli, taşıdığı A, C ve E gibi zengin vitaminlerle bağışıklık sisteminizi güçlendirerek iyileşme sürecinizi hızlandırır.

Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı

  • Brokoli, küp küp doğranmış patates, havuç ve soğanı tencereye alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın.
  • Bir tencereye tereyağını ve unu ekleyip kavurun. Üzerine süt ekleyin, karıştırarak pişirin. Sebzeleri sosun üstüne ekleyip haşlama suyundan da ilave ederek blender ile karıştırın.
  • Üzerine krema ve baharatları ekleyip 3-4 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın.

Sebze çorbası

Kim tadı damakta kalan, şifa dolu bir sebze çorbasına hayır diyebilir ki? Bu tarifle, hemen her evde bulunan, vitamin deposu sebzelerden lezzetli bir çorba yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı

  • Tüm sebzeleri eşit boylarda küp küp doğrayın.
  • Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını ekledikten sonra soğanları kavurun. Üzerine patates ve havuç ekleyip birkaç dakika daha kavurmayı sürdürün. Sonrasında kabağı da tencereye alın ve üzerine su ekleyin.
  • Sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Farklı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağının üstüne un ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun. Üzerine süt ekleyin, birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  • Sebzelerin olduğu tencereye sütlü karışımı ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tuz atın ve çorbanızı ocaktan alın. Dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Sonraki Haber