Guangzhou'dan Almanya'ya yardım eli

20 yıldır Çin'de yaşayan Alman işadamı Thomas Wolf memleketine 500 bin avro değerinde tıbbi maske ve koruyucu giysi bağışladı. Frankfurt havaalanına ulaşan yardım buradan hastane, muayenehane ve huzurevlerine dağıtılıyor.

Thomas Wolf’un memleketi Frankfurt yakınlarındaki Bad Nauheim, fakat kendisi 20 yıldır Çin'in Guangzhou kentinde yaşıyor. RIB adlı firma inşaat şirketleri için yazılım üretiyor, dolayısıyla tıp ile bir ilgisi yok. Buna rağmen Wolf zor durumda bulunan memleketine Çin'den yardım eli uzatmak istediğini ifade ediyor.

Thomas Wolf yaşlı anne ve babasının Almanya’da huzurevinde kaldığını, fakat bakıcılarının bile koruyucu maskeleri olmadığını belirtiyor. Bu durum karşısında işadamı Çin’li ekibiyle harekete geçme kararı aldığını söylüyor ve Çin'de kurduğu dostluk ilişkilerini bu yönde seferber ediyor.

‘BATI KAOS YARATIYOR’

Alman işadamı Batı devletlerinin Çin'den giden tıbbi ürünlere usulsüz bir şekilde el koymalarına tepkili. Batı devletlerinin bu hukukdışı davranışlarının Çin'den Avrupa'ya yardım yollamayı zorlaştırdığını ifade ediyor. Bu sebepten dolayı Wolf’un yardım sevkiyatı Çin gümrüğünde 4 gün beklemede kalmış.

Öte yandan Almanya'da Lich Asklepios Kliniği'nin Başhekimi Dr. Thilo Schwandner Çin’den gelen bağış karşısında sevinç ve şükranlarını dile getirdi. Hastane Guangzhou'dan gelen yardımla 2 bin maske ve çok sayıda koruyucu giysiye ulaştı. Personelinin koronavirüs karşısında korunma ihtiyacını böylelikle giderebilecek.

İşadamı Wolf önümüzdeki haftalarda yardımı sürdüreceklerini ve yardımların arasında solunum cihazlarının da olacağını söyledi.

Sonraki Haber