Gülşen'le ilgili açıklamaya tepki: ABD’nin yaptığı hadsizliktir

Bartın Milletvekili, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “ABD'nin ülkemizde devam eden bir dava ile ilgili açıklama yapması hadsizliktir” ifadelerini kullanan Tunç, ifade özgürlüğünün, milletimizin değerlerini aşağılamak olmadığını belirtti.

Şarkıcı Gülşen, bir kişi hakkında "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklinde sözler kullanmış, hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma başlatmasının ardından tutuklanmıştı. Reuters’ın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, tutuklamayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“ABD, Türkiye’de ifade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanılan sansür ve adli taciz biçimlerinden endişe duymaktadır. Türkiye’yi ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve güvence altına almaya çağırıyoruz.”

‘HAKARET İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL’

AK Partili Yılmaz Tunç’un karşılığı şöyle oldu:

“ABD Dışişleri Bakanlığı'nın İmam - Hatiplerimize yönelik sarf ettiği hakaret ve aşağılayıcı ifadelerinden dolayı yargılanan "Sanatçı" ile ilgili endişeliyiz açıklamasında bulunmasını kınıyor ve reddediyorum.”

“İfade özgürlüğü, milletimizin değerlerini aşağılamak, eğitim yuvalarımıza ve orada eğitim görenlere hakaret etmek değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türkiye’de Yargı bağımsızdır. ABD'nin ülkemizde devam eden bir dava ile ilgili açıklama yapması hadsizliktir.”

“Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın neresinde olursa olsun, her bir vatandaşının hakkını ve özgürlüğünü korumaya muktedir güçlü bir ülkedir.”

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Gülşen, gözaltına alınmasının ardından Instagram hesabından açıklama yaparak özür dilemişti. Şarkıcının paylaşımı şöyleydi:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayımlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım."

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Gülşen, savcılıktaki ifadesinde ise şunları söyledi:

“Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlikle atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.”

Sonraki Haber