Günde bir tane tüketen hastalık nedir unutuyor! Tarihten gelen şifa! Evinizden eksik etmeyin! İşte o mucizevi besin...

Sizlere önereceğimiz bu besin ile birlikte vücudunuz baştan aşağı yenilenecek. Hem yaşlandırmayı durduruyor hem de vücuttaki tüm toksinleri atıyor. Günde bir tane yiyen hastalık nedir bilmiyor!

En önemli organlarımızdan olan karaciğer, vücuttaki tüm toksinleri atan hayati bir organdır. Hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de besinleri sentezleyen karaciğerin düzenli çalışması oldukça önemlidir. Uzmanlar karaciğeri pırıl pırıl yapan ve sağlıklı çalışmasına yardımcı olan şifalı besini açıkladı. Bunu günde bir tane yiyin bir daha doktor yüzü görmeyeceksiniz. Osmanlı'dan günümüze gelen şifa! Hem karaciğeri temizliyor hem de yaşlanmayı durduruyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen o mucizevi besin...

GÜNDE BİR TANE YİYEN DOKTOR NEDİR UNUTUYOR!

Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalara göre keçiboynuzuna benzeyen demirhindinin vücuttaki bakteri ve virüsleri temizlemede önemli bir rol oynadığı ifade edildi. Doğal ateş dürücü ve antibiyotik olarak anılan demirhindi karaciğerin temizlenmesinde de önemli bir rol oynamakta. Demirhindi aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak vücudun dengesini koruyor ve yaşlanmayı engelliyor.

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

MALZEME LİSTESİ

  • 1 litre su
  • 1 avuç kabukları kırılmış demirhindi
  • 4 tarçın
  • 5-6 karanfil
  • Kişniş tohumu
  • Yarım çay bardağı hurma şurubu

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri suyun içine koyarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında iyice dinlendirin. Dilerseniz demirhindi şerbetini, içine limon dilimleyerek de servis edebilirsiniz.

DEMİRHİNDİ FAYDALARI NELERDİR?

  • İçeriğindeki vitamin ve minerallerden aldığı destekle demirhindi, antioksidan özellikler gösteriyor, başta soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklar olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etki oluşturuyor.
  • Bu özelliği sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı da vücudu koruyor.
  • Çay gibi demlenip gargara olarak kullanıldığında boğaz ağrılarını hafifletiyor.
  • Vücutta adeta doğal bir ağrı kesici etkisi oluşturduğundan eklem ağrılarına da iyi geliyor.
  • Demirhindinin kilo vermeye yardımcı olduğu da söyleniyor.
  • Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, hazmı kolaylaştırıyor.
  • Bu etkisiyle kabızlık sorunu yaşayanlara da destek olduğu biliniyor.
  • Demirhindinin göz, safra kesesi ve bağırsak sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunduğu söyleniyor.

DEMİRHİNDİ MUTFAKTA NASIL KULLANILIR?

Demirhindi ağacı, baklagiller ailesinin bir üyesi ve tıpkı fasulyeye benzeyen bir kabuk içinde tanecikli bir meyve veriyor. Bu meyveler kabuklarından ve çekirdeklerinden ayıklandıktan sonra püre haline getirilerek kullanılıyor. (Hindistan mutfağında ayrıca ağacın taze yaprakları da yemeklere katılıyor.)

Oldukça ekşi bir tadı olan demirhindi püresini şeker gibi tatlı bir malzemeyle harmanlayıp kullanmak gerekiyor. Demirhindi püresinin ekşiliği narenciyeyi andırıyor. Aynı şekilde hafif karamelimsi ve isli bir tada da sahip.

Tatlılardan et yemeklerine, turşulardan yukarıda da bahsettiğimiz şerbete birçok farklı tarifte kullanılabilen demirhindi püresi ya da demirhindi meyvesi, Türkiye'de de aktarlarda ve büyük marketlerde bulunabiliyor.

DEMİRHİNDİ NASIL TÜKETİLİR?

Görüntüsü sebebiyle akıllarda karışıklığa sebep olan, "Demirhindi nasıl yenir?" diye düşünmeye sebep o soruya da yanıt verelim ve demirhindi nasıl tüketilir kısaca anlatalım. Genel olarak reçellerde, marmelatlarda ve soslarda sıklıkla kullanılan demirhindi, bunlara ek olarak çorbalar başta olmak üzere birçok yemeğe de baharat olarak ilave edilebiliyor, aklınızda bulunsun.

DEMİRHİNDİ ÇAYI TARİFİ

Demirhindi çayı tarifi ile faydalı bir kür oluşturulabilir. Hazırlamak için ilk olarak 1 litre suyu kaynatılır. Su kaynamadan önce 20 gr demirhindi meyvesi suya eklenir. İyice kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. Çay soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına tüketilmesi önerilir.

DEMİRHİNDİNİN BESİN DEĞERLERİ

Bir kase Demirhindi baz alınmıştır.

  • 287 kalori
  • 75 gram karbonhidrat
  • 3.4 gram protein
  • 0.7 gram yağ
  • 6.1 gram lif
  • 0.5 miligram tiamin
  • 110 miligram magnezyum
  • 753 miligram potasyum
  • 3.4 miligram demir
  • 136 miligram fosfor
  • 2.3 miligram niasin
  • 0.2 miligram riboflavin
  • 88.8 miligram kalsiyum
  • 4.2 miligram C vitamini

DEMİRHİNDİ'NİN ZARARI VAR MIDIR?

Bu kadar güçlü bir bitki olan Demirhindinin Zararlarından bahsetmemek olmaz. Her şeyde olduğu gibi Demirhindinin de sürekli ya da çok sık çok fazla oranlarda tüketilmesi karaciğer ve diğer organlarda tahribata yol açabilir. Bazı uzmanlar yoğun miktarda demirhindi tüketmenin ölümle bile sonuçlanabildiğini söylemektedir.

Oldukça güçlü bir meyve olan Demirhindi tüketilmeden önce kesinlikle bir hekimin onayının alınması gerekiyor. Özellikle kronik hastalıkları olanlar ya da alerjik reaksiyonlara meyilli olanlar hekime danışmadan demirhindi tüketmemeli.

Sonraki Haber