Gündüz kuşağı için harekete geçiliyor! RTÜK Başkanı: 'Kantarın topuzu iyice kaçtı'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, amacına hizmet etmeyen ve kalitesiz gündüz kuşağı programları hakkında gerekli adımların sert bir şekilde atılacağını vurguladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım'a verdiği röportajda gündem olacak açıklamalar yaptı. Gündüz kuşağı yayınları hakkında konuşan Şahin, amacına hizmet etmeyen ve kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için gerekli adımların sert bir şekilde atılacağını belirtti. Şahin, Youtube yayınlarının da denetime tabi tutulması gerektiğini vurguladı.

RTÜK BAŞKANI'NDAN GÜNDÜZ KUŞAĞI ÇIKIŞI

'KANTARIN TOPUZU İYİCE KAÇTI'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Mynet Genel Yayın Yönetmeni Ersel Yıldırım'a röportaj verdi. "Gündüz kuşağı programları için son aşamaya geçiyoruz," diyen Şahin, alınacak ilke kararları ile bu yayınlara çekidüzen geleceğini ifade etti.

"Artık kantarın topuzu iyice kaçtı. Yapıcı ikazlarımız görmezden gelindi. Kuşak programı yayınlayan kanalların üst düzey yöneticileriyle İstanbul’da çok kez ve en son Ankara’da yaptığımız toplantı düzelme yönünde sonuç vermedi. Yeni yayın dönemi başladı. Artık son aşamaya geçiyoruz. Yasakçı RTÜK eleştirilerine aldırmadan bu programlarla ilgili sert ilke kararları belirledik. Çok yakında Üst Kurula sunarak uygulamaya alacağız. Amacına hizmet etmeyen, kalitesiz gündüz kuşağı yayınları için son önlemimiz olan ilke kararlarını alıp kararlı bir şekilde gerekli adımları en sert şekilde atacağız."

'REZALETİN BİNİ BİR PARA'

Youtube yayınlarına da dikkat çeken Şahin, çoğunlukla çocuklar tarafından kullanılan mecrada yer alan şiddet içerikli ve toplumun ahlaki temellerine zarar veren yayınlarla da mücadele edileceğini belirtti. Aile kurumunun muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, Youtube yayınlarının da denetime tabi olması gerektiğini belirtti.

"Evet bahsettiğiniz örnekte olduğu gibi şiddet içerikli Youtube yayınları var. Bunlarla mücadele etmek şart. İşin ahlak boyutu da var. Bazı Youtube yayıncıları, çok özür dileyerek söylüyorum, hayat kadınlarını yayınlarına, yarı çıplak kıyafetlerle konuk alarak terbiye yoksunu sohbetler edebiliyor. Youtube çocukların ağırlıklı olarak kullandığı bir mecra. Burada neredeyse iç çamaşırlarını göreceğimiz şekilde giyinen insanlar Youtube’da yayına alınıyor, bir başka örneğe bakıyoruz bir kadının ayakkabısından içki içiliyor. Rezaletin bini bir para. Konu sadece hükümet, muhalefet meselesi değil. Toplumun ahlaki temellerine kastediliyor. İnanç, toplumsal ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Aile kurumunu muhafaza etmek şart."

Sonraki Haber