Gündüzlü bakım evlerinde yeni proje

Bakan Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinin kapasitelerini güçlendirmeye başlamak için 7 bakım merkezinde yeni bir proje başlattıklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gündüzlü bakım merkezlerinin kapasitelerini güçlendirmek ve sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde yeni bir proje başlattıklarını açıkladı. Göktaş, yazılı açıklamasında, toplum temelli bakım hizmetlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Temel amaçlarının, engelli bireylerin ailelerinin yanında yaşamalarını sürdürürken, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Göktaş, bu kapsamda gündüzlü bakım merkezlerinin önemli bir işleve sahip olduğunu ifade etti.

136 GÜNDÜZLÜ BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETTE

Göktaş, "Gündüzlü bakım merkezlerinde engelli bireylerin yaşam kalitelerini artıran, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayan aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Bu yıl itibarıyla 136 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezimizle hizmet veriyoruz. Yeni proje ile 7 pilot merkezde özel eğitim öğretmenleri görev alacak ve uzman akademisyenler tarafından kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verilecek," dedi.

Proje kapsamında, merkezlerde görevli personel için hizmet içi eğitimler düzenlenerek, 28 merkezi kapsayan bir ihtiyaç analizi yapılacak ve rapor haline getirilecek. Göktaş, "Elde edeceğimiz verilerle, gündüzlü bakım hizmetleri için gerekli iyileştirmeleri tespit ederek hizmetlerin niteliğini artıracağız," bilgisini verdi.

İLK EĞİTİMLER BAŞLADI

Göktaş, proje kapsamında ilk olarak Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde akademisyenler tarafından istihdamı kolaylaştırıcı kişisel gelişim eğitimlerinin verilmeye başlandığını belirtti. Eğitimlerin engelli bireyler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını vurgulayan Göktaş, "Olumlu dönüşler neticesinde gündüzlü bakım merkezlerinde sunulan hizmetlerin niteliğini artırarak ülke genelinde yaygınlaştıracağız," dedi.

Sonraki Haber