Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Milliyet Gazetesi başyazarı ve televizyon programcısı Güneri Cıvaoğlu tedavi gördüğü hastanede dün sabah saatlerinde 85 yaşında hayatını kaybetmişti. Cıvaoğlu için bugün sabah saatlerinde Demirören Medya Center'da tören düzenlendi. Cıvaoğlu'nun cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törenin ardından Teşvikiye Camii'nde, öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına, İstanbul Valisi Davut Gül, Eski Başbakan Tansu Çiller, iş insanı Ali Ağaoğlu, iş insanı Aydın Doğan, sanatçı Gülben Ergen ile medya, spor ve sanat camiasından çok sayıda isim yer aldı.

'55 YIL BOYUNCA BİRBİRİMİZİ SEVDİK'

Güneri Cıvaoğlu'nun eşi Canan Cıvaoğlu, "Söylenecek bir şey yok, benim için büyük bir kayıp, büyük bir boşluk olacak. 55 yıl boyunca birbirimizi sevdik. Çok şeyler söyledi fakat en aklımda kalan, sevdiğim, mezarlığına yasemin istiyordu, kokulu yasemin" dedi.

'GAZETECİLİKTEN ÖTE BİR MİSYONU VARDI'

İş insanı Ali Ağaoğlu ise, “Yattığı yer ışıklar içinde olsun yeri doldurulmaz bir gazeteciydi. Duayen gazeteciydi. Sadece gazetecilik de değil ondan öte bir misyonu vardı. Allah yattığı yeri cennet eylesin. Şunu söyleyeyim çok özel bir dostluğumuz vardı onunla, bence yeri doldurulmaz bir dosttu, arkadaştı. Söyleyecek bir şey yok gerçektenö ifadelerini kullandı.

'BİR HÜZÜN VAR İÇİMDE'

Defne Samyeli ise şu ifadeleri kullandı:

“Hem meslek hayatında hem özel hayatında gerçekten yaşsız ve yaşam sevinci ile dolu çok dinamik biri olduğu için şaşkınım, üzgünüm. Sanki konuşacak çok şeyimiz vardı. Son 1-2 yıldır pek görüşemiyorduk. Hani çok ani oluyor ya böyle kayıplarda,. Şunları da konuşurduk, bilseydik şu kadar görüşürdük diyorsunuz. Öyle bir hüzün var içimde şu anda."

'SON GÜNLERE KADAR HEP BERABERDİK'

İş adamı Aydın Doğan, “Değerli bir arkadaşımızdı. Basın dünyasında değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Uzun yıllar beraber çalıştık. Değerli bir arkadaşımızdı. Benim ayrıca dostumdu. Son günlere kadar hep beraberdik. Beraber oturduk beraber kalktık. Nasip bu kadarmış” ifadelerini kullandı.

Cıvaoğlu'nun cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sonraki Haber