Gürcü siyasetçi İvanişvili: 'Rusya'ya karşı savaş açmamızı önerdiler'

Gürcü siyasetçi Bidzina İvanişvili, yaptığı açıklamada Batı'nın Rusya'ya karşı Ukrayna'ya ek ikinci cephe açılması için Gürcistan’a baskı yaptığını ifade etti.

Eski Gürcistan Başbakanı ve iktidardaki Gürcü Rüyası partisinin onursal başkanı Bidzina İvanişvili, Batı'dan bir üst düzey yetkilinin Gürcistan hükümetine Rusya'ya yönelik savaş başlatmayı önerdiğini belirterek, "Savaşın 3-4 gün sürmesi, ardından ülkenin gerilla direnişine geçmesi gerekiyordu." dedi.

'RUSYA'YA KARŞI SAVAŞ BAŞLATMAMIZ ÖNERİLDİ'

Gürcü siyasetçi Bidzina Ivanişvili, yerel televizyona yaptığı açıklamada, Batı'nın Rusya'ya karşı Ukrayna'ya ek ikinci cephe açılması için Gürcistan’a baskı yaptığını ifade etti. İvanişvili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Eski Başbakan İrakli Garibaşvili'nin bana söylediklerini size anlatabilirim. Batılı ülkelerden birinden bir üst düzey yetkili onunla konuşmuş. Rusya’ya karşı savaş başlatmayı önermiş. İrakli de, "Kaç gün savaşabileceğimizi tahmin ediyorsunuz? Kaç gün dayanabiliriz?" diye sormuş. "Üç ya da dört gün" cevabını almış. İrakli, "Bu 3-4 gün uğruna mı bizi yok ediyorsunuz?" Ona, "3-4 milyonsunuz. 3-4 günde hepinizi öldürmeleri mümkün değil. Sonra ormanda bir gerilla hareketi başlatırsınız. Biz size yardım ederiz, siz de oradan savaşmaya devam edersiniz" cevabı verilmiş.

İvanişvili, Sputnik'in haberine göre bu olaydan sonra hükümetin daha organize hale geldiğini ve bu tür çağrılara karşı daha sert hareket etmeye başladığını kaydetti.

Gürcü yetkililer, özellikle Ukrayna'da çatışma başladıktan hemen sonra, bazı kuvvetlerin Gürcistan'ı Rusya'yla askeri çatışmaya sürüklemeye çalıştıklarını ve bunu istediklerini ifade ediyor.. İktidardaki partinin liderleri de, çatışmaya dahil olmanın Gürcistan için feci sonuçlar doğuracağını ve yönetimin görevinin ülkede barışı korumak olduğunun altını çiziyor.

Sonraki Haber